'ZEN OPUZEN: RAKETNI CENTAR'

Počinje drugo izdanje umjetničkog festivala u Opuzenu

Od 1. do 3. srpnja, dolina Neretve, točnije sam grad Opuzen, po drugi puta zaredom postat će dom mnogobrojnih umjetnika te putnika namjernika udruženih s istim ciljem – oživjeti ovaj gradić i dobro se zabaviti.

‘Zen Opuzen’ ove se godine tematski bavi svemirskim prostranstvima te će na obali Male Neretve i na Starom Mostu niknuti Raketni centar za lansiranje na Mars. Uz Raketni centar s kojega se očekuje spektakularno lansiranje u svemirska prostranstva, kroz 3 dana trajanja, Misto će krasiti umjetničke instalacije i skulpture, oslikavat će se zidovi i pročelja, ispaljivati vatrometi, održavat će se radionice i igraonice za djecu, crtat će se na pijesku, oblikovati slama, žonglirati, biciklirat će se ‘od zida do zida’, skakati u riku, partijati do jutarnjih sati, a održat će se i svjetska premijera Truppinga.

Opuzen će u ta tri dana postati bogatiji za više desetaka umjetničkih djela na svojim pročeljima koja će ga pretvoriti u pravu galeriju na otvorenome u kojoj će se moći besplatno uživati tokom cijele godine. Svoj dolazak do sada su potvrdili neki od najeminentnijih umjetnika i grafitera iz Hrvatske i regije kao što su Boris Bare (Pimp my Pump, Zagreb), Modul (Zagreb), Aser Aser (Mostar), Stipan Tadić (Zagreb), Luka Tomić (Široki Brijeg), Robin Abramović (Austrija) i Nikola Faller (Udruga Slama, Osijek), a očekujemo ih još. Za glazbeni program zaduženi su DJ-i Žac i Cosmo, a spektakularnim lansiranjem upravljat će Mirnovec Pirotehnika.

Više nego uspješno prošlogodišnje, ujedno i prvo izdanje festivala, bilo je najbolji pokazatelj da je šira zajednica željna umjetničkih izričaja ovog tipa pa su se organizatori ove godine još ozbiljnije uhvatili posla te najavili umjetnički i organizacijski iskorak i poručili: ‘Sa Planete Dosade skupljamo članove posade. Ne zakasnite na ukrcaj’. Ulaz je slobodan.

Linker
16. listopad 2021 20:37