Europski tjedan sporta 2015./ Foto: Flickr
SPORT ZA SVE

Počinje europski tjedan sporta!

Predstavništvo Europske komisije će u subotu, 10. rujna u Zagrebu otvoriti 2. Europski tjedan sporta utrkom građana sa startom u 09:00 sati, na Europskom trgu i ciljem u Parku dr. Franje Tuđmana na kojoj se prijavilo 550 trkača.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije usmjerena na poticanje sudjelovanja u sportu i bavljenje svakodnevnim tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o brojnim dobrobitima, i namijenjena je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost.

Utrka će i ove godine otići korak dalje i ponuditi vrhunski užitak svim trkačima, uz spoj zabave i aktivnosti, urbanog trčanja i sve popularnijeg traila, a kroz uži centar Grada Zagreba. S obzirom na to da se održava na datum 10. rujna 2016. i sama dužina staze iznosit će upravo 10,9 km, te su osigurane nagrade za prva tri mjesta, u muškoj i ženskoj kategoriji.

Namjera je da “#BeActive” postane i ostane referentni okvir za postojeće kampanje, događaje i aktivnosti tijekom cijele godine. Organizirat će se i prigodne škole trčanja. Više informacija možete doznati na ovome linku kao i na službenoj Facebook stranici.

Linker
24. travanj 2024 07:45