Foto: Press
Festival Supertoon

Počinje odličan festival animacije u Šibeniku

U Šibeniku će se od 24. do 29. srpnja održati šesto izdanje Supertoon međunarodnog festivala animacije, na kojem će biti prikazano 120 filmova. Projekcije se održavaju na šest “starih” lokacija, uz jednu novu – na gradskom trgu Maloj Loži.

Na natječaj natjecateljskih kategorija javilo se više od 940 filmova iz više od dvadeset zemalja, a u četiri natjecateljske kategorije (kratki i dječji animirani film, animirani muzički video i namjenski video) bit će prikazano 120 naslova.

U kategoriji kratkog animiranog filma prikazuje se 28 filmova iz 16 zemalja, a među njima su i filmovi iz Hrvatske: Dota Petre Zlonoge, Penjači Siniše Mataića, Petrova šuma Martine Meštrović, Planemo Veljka Popovića, Jure Grando – štrigun iz Kringe Martina Babića i manjinska koprodukcija Putujuća zemlja Vessele Dantcheve i Ivana Bogdanova.

U kategoriji dječjeg animiranog filma prikazuju se 32 filma iz 14 zemalja. “Posebnu smo pozornost posvetili izboru ovog programa. Ovi filmovi su nas naglas nasmijali, iznenadili i neke rasplakali. Sigurni smo da će kino Gorica i ovog srpnja biti pretijesna za sve one koji će radošću gledati ovogodišnji izbor”, kažu organizatori festivala.

Festival je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a više informacija o događanjima i rasporedu potražite na službenoj festivalskoj stranici.

Linker
18. travanj 2024 03:31