Foto: Pierre Liebaert
MEĐUNARODNI FESTIVAL FOTOGRAFIJE

Predstavljen bogat program festivala "Organ vida"

Na tiskovnoj konferenciji 8. međunarodnog festivala fotografije Organ Vida predstavljen je dosad najopsežniji i najambiciozniji program te najavljeni brojni festivalski goste. Organ Vida održat će se od 13. do 24. rujna na sedamnaest lokacija u Zagrebu, a program uključuje izložbeni, edukativni, diskurzivni i zabavni dio.

Festivalski program predstavile su direktorica i osnivačica Festivala Marina Paulenka, kustosica izložbe finalista Otkrivanja Lea Vene i Sandra Vitaljić, kustosica izložbe Lekcije iz 91′. Okupljenim predstavnicima medija putem Skypea predstavio se M. Scott Brauer, jedan od finalista glavne festivalske izložbe, inače vrstan dokumentaristički fotograf najpoznatiji po svojoj seriji fotografija” This is the worst party I’ve ever been to” (Ovo je najgora zabava na kojoj sam ikada bio) o uvježbanim i izrežiranim kampanjama za stranačke izbore u Americi, temi koja nam je i samima vrlo bliska.

Među više od četiristo prijavljenih fotografskih projekata odabrano je deset finalista koji će se predstaviti na glavnoj izložbi u Francuskom paviljonu: Kiril Golovchenko (Njemačka), Gidon Levin (Izrael), Maria Sturm (Njemačka), Anne Müchler (Njemačka), Mario Brand (Njemačka), Qian Zhao (SAD), Andrea i Magda Micelli (Italija/Francuska), M. Scott Brauer (SAD), Michal Siarek (Poljska) i Pierre Liebaert (Belgija).

Veliko otvorenje izložbe finalista bit će u utorak 13. rujna u Francuskom paviljonu, i to od 18 do 20 sati, kako bi se fotografije mogle razgledati pri danjem svjetlu. Nakon 20 sati pred Francuskim paviljonom prikazat će se i posebno pohvaljeni radovi pristigli na natječaj te će se održati zabava otvorenja.

Linker
18. travanj 2024 13:07