Facebook/Nenad Šišković
HRVATSKO DRUŠTVO PISACA OBJAVILO

Preminula spisateljica i prevoditeljica Milena Benini

Hrvatsko društvo pisaca objavilo je na svojim stranicama kako je u 54. godini života, nakon kratke i teške bolesti, preminula istaknuta spisateljica i prevoditeljica.

Nakon kratke i teške bolesti u 54. godini života preminula je istaknuta spisateljica i prevoditeljica Milena Benini. Rođena je u Zagrebu 1966. godine, a Oobrazovala se u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, slušala je francuski i komparativnu književnost te novinarstvo na Zagrebačkom sveučilištu. Diplomirala je komparativnu književnost na sveučilištu St. George u Oxfordu.

Pisati je počela još u osnovnoj školi, a prvu priču objavila je u Siriusu kad joj je bilo 14 godina.

Nastavila je objavljivati kratke priče i članke u časopisima ''Siriusu'', ''Vijencu'', ''Op.A'., ''Zarezu'', ''Ubiqu''i dr. Također je objavljivala radove i na engleskom, u časopisima ''Neverworlds'', ''Eternity'', ''69 Flavor of Paranoia''.

Koautorica je knjiga ''The Complete Guide to Writing Fantasy vol. 1'' (ur. Darin Park i Tom Dullemond, Dragon Moon Press, Calgary, 2003), sad već u drugom izdanju, gdje je napisala poglavlje ''Fantasy Without Clichés-Writing Effectively'', te ''The Complete Guide to Writing Science Fiction vol. 1: First Contact'' (ur. Dave E. Law, Dragon Moon Press, Calgary, 2007), s poglavljima ''Attack of the Monster Plot: Ideas'', ''Settings and Plots'' te ''I Don’t Know That Bug-Eyed Monster from Adam: Clichés in SF''.

'Pisanje je usamljenički posao'

Tradiciju objavljivanja romana u nastavcima nastavila je i na svom blogu Milerama, gdje je 2008. godine besplatno objavila prvi tom fantastičnog romana ''Svećenica Mjeseca'', kojeg je kasnije kao knjigu izdala Zagrebačka naklada 2014. godine.

Promo

'Pisanje je obično usamljenički posao, a reakcije, ako uopće stignu, obično dođu s velikim vremenskim odmakom, tako da je u tom pogledu ovo bila dobrodošla promjena, jer sam ipak dobivala reakcije dok je roman još nastajao', izjavila je o nastajanju romana za Tportal.

Čitajte i:

Ivana Kovač: 'Strahovala sam i paničarila zbog tate Miše. Sad je bolje, ali još uvijek brinem'

Nova kolekcija Amaranthine nakita priču jedinstvenu priču kroz sedam elemenata umjetnosti

Slavna glumica iznenadila priznanjem o svojoj seksualnosti: 'Ponosna sam na ono što jesam'

Hauser se pojavio s gipsom na nozi: Najavio bosonogo sviranje, Talijanke ni u tragovima!

Dirljiva poruka Meghan Markle slama srca: 'Jedino pogrešno u ovom trenutku je ne reći ništa'

Nije sve tako sivo: Lošinj će svojim posjetiteljima vraćati dio novca za trajekt

Bivša pjevačica Feminema: 'Vrtila sam se u krug dok nisam skužila da me tijelo ne sluša, danas je isto'

Linker
15. rujan 2021 10:34