nakon teške i kratke bolesti

Prerano nas je napustio: Preminuo splitski glumac Josip Braovac

Najpoznatiji kao Damir iz serije 'Ruža vjetrova', mladi splitski glumac preminuo je nakon kratke, ali teške bolesti s kojom se borio posljednjih mjeseci.

Glumac Josip Braovac napustio nas je u 32. godini života, piše Slobodna Dalmacija. Hrvatskim gledateljima najpoznatiji je kao Damira iz druge sezone televizijske serije "Ruža vjetrova" čija se radnja odvijala u Splitu. Snimanje je trajalo 2012. i 2013. godine, a brojne scene djelio je i s pokojnom šibenskom glumicom Dolores Lambašom.

Josip se uz televizijsku ulogu pojavljivao i u glazbenim spotovima pa je tako snimao s grupom Magazin. Iza njega je ostao petogodišnji sin Bruno. Na društvenim mrežama njegovi prijatelji i kolege se opraštaju od glumca koji nas je prerano napustio.

Na Facebooku je posljednjih mjeseci s pratiteljima dijelo informacije o svom zdravstvenom stanju. "Nemojte me pitati koje su prognoze i što kažu doktori jer to nije ni približno bitno koliko ono što je Bog naumio sa mnom. Siguran sam da me je samo stavio na kušnju da kroz sve ovo postanem jača osoba. Čujemo se kad se oporavim, a dotad Božji blagoslov svima", u ožujku je napisao, a mjesec dana kasnije zahvalio se na velikoj podršci koju prima od prijatelja.

"Karcinom je bolest koja dolazi od zloga, hrani se žrtvinom patnjom i patnjom svih njegovih bližnjih. Isto tako kako zlo postoji i Bog koji je sama ljubav i smilovanje kao i liječnik čovjekove duše i tijela i zato puni pouzdanja u Boga govorimo: "O Bože, čijemu milosrđu nema kraja, čija je samilost neiscrpiva, pogledaj milostivo na nas, umnoži u nama djelo svojega milosrđa da ne očajavamo ni u najvećim iskušenjima, nego da se uvijek u sve većem pouzdanju predajemo Tvojoj svetoj volji, ljubavi i milosrđu!", napisao je u jednoj od objava glumac koji je snagu za borbu crpio iz vjere.

Linker
16. travanj 2024 16:38