Foto: Danijel Bartolic/Hanza Media
PULA FILM FESTIVAL

Sedam Zlatnih Arena Ogrestinom filmu 'S one strane'

Film “S one strane” redatelja Zrinka Ogreste osvojio je sedam nagrada na 63. Filmskom festivalu u Puli, među kojima i Velika Zlatna Arena za najbolji film.

Ogrestin film pobijedio je u kategorijama najboljeg filma, režije, scenarija (Zrinko Ogresta i Mate Matišić), glavnog glumca (Lazar Ristovski), glavne glumice (Ksenija Marinković), montaže (Tomislav Pavlic) i oblikovanja zvuka (Martin Semenčić i Ivan Zelić), a filmu je dodijeljen i “Oktavijan”, nagrada Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Filmu “Sve najbolje” redateljice Snježane Tribuson pripale su tri Zlatne Arene: Željki Burić za scenografiju,Ivani Zozoli Vargović za kostimografiju te Saši Budimiru, Ratimiru Rakuljiću i Ladu Skorinu za vizualne efekte., dok je film “Narodni heroj Ljiljan Vidić” redatelja Ivana Gorana Viteza nagrađen s dvije Zlatne Arene.

Zlatna Arena za najbolju sporednu žensku ulogu pripala je Teni Brankov Nemet za ulogu Nike u filmu “Trampolin”, dok je nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu osvojio Goran Navojec za ulogu Ljube u filmu “Sve najbolje”. Nagrada “Breza” za najboljeg debitanta pripala je Renati Pokupić za ulog Brankice u filmu “Sve najbolje”, a Zlatna Arena za glazbu otišla je u ruke Rundek Cargo Tria za film “Generacija 68” redatelja Nenada Puhovskog.

Linker
26. travanj 2024 09:38