HBO
NOVI USPJEŠAN HBO SERIJAL

Serijal "Westworld" obara rekorde gledanosti

"Westworld", novi serijal kanala HBO, postao je njihova najgledanija premijera nakon gotovo tri godine privukavši u prvoj večeri prikazivanja 3,3 milijuna gledatelja.

Serijal je temeljen na istoimenom filmu Michaela Chrichtona iz 1973., a s emitiranjem je u Sjedinjenim Američkim Državama započeo u nedjelju navečer dok je europska premijera bila dan kasnije.

Ovaj rezultat čini "Westworld" najuspješnijom premijerom još od prvog prikazivanja "True Detectivea" prije tri godine, a nadmašio je čak i "Igru prijestolja" koja je u svojem prvom prikazivanju privukla 2,2 milijuna gledatelja.

U serijalu, između ostalih, glume Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright i Thandie Newton, a serijal nije puka kopija Chrichtonovog filma, ali iz njega povlači osnovne elemente. Riječ je o znanstveno-fantastičnom pogledu u budućnost u kojoj postoji zabavni park koji vjerno rekreira divlji zapad. U tom zabavnom parku se bogati posjetitelji mogu zabavljati, a društvo im čine vjerno načinjeni roboti koji ondje proživljavaju svoju stvarnost i, naravno, jednoga se dana pobune.

HBO
Westworld

Prva epizoda serije dobila je mahom pozitivne kritike, a ktičari su osim fabule posebno istaknuli i sjajnu glumu te vizualno impresivnu fotografiju.

Linker
24. travanj 2024 18:36