Promo
POPIS

Serije koje su ove godine svi željeli gledati

Kraj je godine i sa svih strana nas obasipaju raznim popisima "najboljih" ove godine. Već smo saznali koji su najpreplaćeniji glumci, koji su bili najznačajniji ove godine, a sada je došao red i na serijale. S obzirom na to da televizijski formati postaju sve popularniji, što pokazuju i slavni glumci koji prihvaćaju glavne uloge u njima, izbor najboljih nije lagan. Zato vam donosimo one koji su korisnici IMDb-a najviše dodavali na svoj popis za gledanje i koje morate pogledati.

Stranica koja sadrži sve informacije o filmovima i serijalima otkrila je što su njezini korisnici najviše željeli gledati ove godine, a na popisu su, naravno, oni projekti o kojima se najviše pričalo.

10. Sherlock

Projekt kanala BBC drži se poprilično dobro s obzirom na to da se vrati svake druge godine sa samo nekoliko epizoda i nakon toga obožavatelje ponovno očekuje stanka. Serijal "Sherlock" na IMDb-u ima ocjenu 9.2 iako se snimanje deset epizoda protegnulo na šest godina. Nova sezona stiže 1. siječnja iduće godine, a u glavnim ulogama vraćaju se Benedict Cumberbatch kao Sherlock te Martin Freeman kao John Watson.

9. Breaking Bad

Iako je završila još 2013., interes za priču Waltera Whitea, kojeg je utjelovio Bryan Cranston, još je uvijek velik. Za svojih pet sezona "Breaking Bad" je osvojio 16 nagrada Emmy te ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najbolje ocijenjena serija na svijetu.

8. The Night Of

Serijal kanala HBO prati priču Nasira Khana (Riz Ahmed), pakistansko-američkog studenta koji je optužen za ubojstvo mlade žene i nakon toga bude izgubljen u labirintu pravnog sustava. Jedan od ključnih likova "The Night Of " je i odvjetnik John Turturro koji mu odluči pomoći, a njegova ekcemom prekrivena stopala su lik sam za sebe.

7. Daredevil

"Daredevil" se vratio ove godine s novom postavom Marvelovih antiheroja poput Elektre i Franka Castlea. Druga sezona imala je veći tim igrača i predstavila novu priču u kojoj se ne koncentrira isključivo na sukob između dobrih i loših, već istražuje sve likove.

6. Narcos

Radnja serijala se događa u Kolumbiji i prati priču strelovitog uspjeha i nakon toga jednako takvog pada kultnog kolumbijskog kralja droge Pabla Escobara, kojeg je utjelovio Wagner Moura. IMDb-ovi korisnici dali su "Narcosu" ocjenu 8.9, a više od 97 tisuća korisnika dodalo je taj serijal na svoj popis za gledanje. Druga sezona krenula je s emitiranjem u rujnu ove godine, a najavljene su još dvije sezone, s time da se treća očekuje već iduće godine.

5. The Walking Dead

Horor drama u kojoj zombiji imaju glavnu ulogu jedini je serijal koji se ove godine nalazi na boljoj poziciji nego lani. "The Walking Dead" željelo je gledati 99 tisuća korisnika, a u 2016. je bilo napetije nego inače: uveden je novi negativac Negan (Jeffrey Dean Morgan) i ubijen je jedan od glavnih likova. Ipak, serijalu se ne nazire kraj - najavljena je osma sezona koja će se emitirati krajem 2017. godine.

4. Westworld

Serijal su kreirali Jonathan Nolan i Lisa Joy, a radi se o adaptaciji istoimenog filma Michaela Crichtona iz 1973. godine. Već je prva epizoda rušila rekorde, a sam George R.R. Martin izjavio je da će "Westworld" pokositi "Igru prijestolja". Obožavatelji su cijelu sezonu spekulirali o tome u kojem smjeru priča ide i kako će završiti, a za sva neodgovorena pitanja morat će čekati do 2018. godine kada stiže druga sezona.


3. Mr.Robot

"Mr. Robot" zadržao je svoju poziciju od lani i nalazi se na trećem mjestu s više od 133 tisuće dodavanja na popis za gledanje. Ove je godine serijal bio prepoznat i u sezoni nagrada te je Rami Malek, koji glumi hakera Elliota Aldersona, nagrađen s Emmyjem za najboljeg glumca, a serijal je proglašen najboljom dramskom serijom. Treća sezona stiže iduće godine.


2. Game of Thrones

Iako se ove godine nalazi na drugom mjestu, "Game of Thrones" je još uvijek naslov koji su korisnici najviše puta dodali na svoj popis do danas -više od 880 tisuća. Popularni serijal najavio je još najmanje dvije sezone pa se još uvijek stigne vratiti na prvo mjesto.

1. Stranger Things

U srpnju ove godine Netflix je izbacio osam epizoda misteriozne drame čija se radnja odvija osamdesetih godina u Indiani. I gledatelji su odmah bili kupljeni. Preko ljeta relativno nepoznata Millie Bobby Brown postala je zvijezda, a govorilo se i o povratku Winone Ryder, ikone devedesetih. S obzirom na to da je Netflix objavio da druga sezona stiže iduće godine, "Stranger Things" će se vrlo vjerojatno ponovno naći na ovom popisu 2017. godine.

Linker
20. travanj 2024 10:49