Posebna prigoda

Slavko Sobin predstavio dvije knjige za djecu: Dok je pisao posvete najmlađima, poznate mame su prelistavale slikovnice

Poznati glumac već je izdao dvije slikovnice za koje je jedva čekao službeno predstavljanje. Kako su ‘Šapice‘ polučile veliki uspjeh među mališanima, ali i kritičarima, u pripremi su još dva nastavka.

Slavka Sobina većina nas zna kao glumca iz domaćih serija, no on je i uspješan pisac knjiga za djecu. Nakon velikog uspjeha njegove prve slikovnice "Šapice", napisao je i nastavak - "Šapice i tajna zelene loptice". Obje knjige predstavljene su danas ispred pizzerije Park u Martićevoj ulici, a ovu posebnu prigodu nisu mogli propustiti ni brojni Sobinovi kolege i kolegice.

image

‘Šapice‘ i Šapice i tajna zelene loptice‘.

Grgur Žučko/Press

Nataša Janjić, Ana Begić Tahiri, Katarina Baban, Luka Nižetić, Jelena Veljača, Andrea Andrassy i mnogi drugi došli su podržati Sobina i njegove slikovnice u kojima glavnu ulogu imaju dva psa koja se sretnu na ulici – jedan mali, ulični, ničiji i sretan s onim što nema i jedan kućni, dobro odgojeni, nezadovoljan s onim što ima. Ipak, njihov susret bit će početak jednoga velikog prijateljstva.

image

Katarina Baban, Ana Begić Tahiri, Lucia Stefania Glavich Mandarić, Martina Stjepanović.

Grgur Žučko/Press
image

Andrea Andrassy.

Grgur Žučko/Press

Čitajte i: ‘ŠAPICE I TAJNA ZELENE LOPTICE‘Lektire za motivaciju i samopomoć najmlađima: Slavko Sobin otkrio nam je što se krije iza njegove nove slikovnice

image

Nataša Janjić i Anita Dujić Broadfoot.

Grgur Žučko/Press
image

Jelena Veljača i Luka Nižetić.

Grgur Žučko/Press

Kako nam je Sobin početkom ove godine otkrio, glavna su mu inspiracija za stvaranje ‘Šapica‘ bili njegovi kućni ljubimci i najdraže životinje.

Naime, udomio je dvije kujice - Bubu i Maru s kojima provodi svaki slobodni trenutak. A sama slikovnica, odnosno priča, nastala je prema nekadašnjem dramskom tekstu za istoimenu dječju predstavu koja se još uvijek igra u njegovom matičnom kazalištu GKM Split.

image

Slavko Sobin

Grgur Žučko/Press

"‘Šapice‘ su nastale u trenutku kad nisam mogao naći posao pa sam ga sam stvorio. Tekst sam tada pretočio u format spreman za slikovnicu te iste godine, ali kako sam konačno počeo raditi i snimati, jednostavno je pao u drugi plan. Kada bih i pomislio na njega, pokolebala me je nesigurnost jer sam se bojao kritika. Mislio sam zašto bi pored toliko dobrih pisaca netko čitao nešto što sam ja napisao?", rekao je Sobin za Gloria.hr u siječnju 2021.

Čitajte i: Slatki projekt glumca Slavka Sobina: Izdao slikovnicu ‘Šapice i tajna zelene loptice‘

Na nagovor roditelja, Sobin je slikovnicu poslao izdavačima, a ostalo je povijest. Knjiga je puna skrivenih, ali i onih očitih poruka, ali ona glavna jest da je ljubav jedina stvar koje ima sve više, što je se više dijeli", rekao je glumac koji je za ilustratora svoje slikovnice angažirao veneculeanskog umjetnika Patricija Agueroa Marina.

image

Slavko Sobin i Patricio Aguero Marino.

Grgur Žučko/Press

Glavna pouka priče o prijateljstvu Mrša i Done jest tolerancija, uvažavanje drugih i drugačijih te o važnim stvarima koje djecu trebamo naučiti od najranije dobi. Kako nam je Sobin otkrio u rujnu, sprema i treći te četvrti nastavak.

"Naručene su od strane izdavača dvije za iduću godinu i već znam o čemu će biti. Treću se strašno veselim napisati jer govori o strahovima. Imam neku želju da kad jedan dan sve knjige budu u kompletu, da se mogu gledati kao svojevrsni dječji self help i motivacijska lektira", objasnio je glumac koji oko Božića planira izdati novu priču naziva "Doktor jabuka".

image

Slavko Sobin napisao je posvetu zainteresiranim mališanima.

Grgur Žučko/Press
Linker
14. travanj 2024 16:48