Foto: Profimedia
Remake filma "Opčinjen" iz 1971.

Sofia Coppola snima novi film s Kirsten Dunst i Colinom Farrellom

Redateljica Sofia Coppola ostaje vjerna svojim filmskim muzama i u svom novom projektu – remakeu filma “Opčinjen” iz 1971. s legendarnim Clintom Eastwoodom u glavnoj ulozi.

Glumice Kirsten Dunst i Elle Fanning potvrđene su za uloge u novom filmu poznate redateljice o ranjenom vojniku koji utočište uspijeva pronaći u ženskom internatu gdje ubrzo postaje objekt žudnje i privlačnosti. Nakon mladog Clinta Eastwooda, vojnika će u novoj filmskoj verziji utjeloviti Colin Farrell, a jednu od uloga u filmu će imati i Nicole Kidman. Ovim projektom Sofia Coppola i Kirsten Dunst nastavljaju svoje dugogodišnje prijateljstvo i uspješnu suradnju još od Coppolinog debitantskog filma “Ubojstva nevinih” iz 1999. te “Marie Antoinette” iz 2006. u kojima je Dunst briljirala u glavnim ulogama. Mlada Elle Fanning proslavila se nakon što se pojavila u Coppolinom filmu “Negdje” iz 2010.

Film “Opčinjen” režirao je poznati Don Siegel kojemu je to bila druga suradnja s tada mladim i sve poznatijim Clintom Eastwoodom. Nakon vesterna “Dvije mule za sestru Saru” snimili su “Opčinjen” – za to doba vrlo nekonvencionalan film koji je otvoreno govorio o seksualnosti i pomicao granice tabua filmova o Američkom građanskom ratu.

Linker
20. travanj 2024 14:50