Foto: Splash
GLUMICA U REDATELJSKIM VODAMA

Sprema se redateljski prvijenac Kirsten Dunst

Slavna američka glumica, pjevačica i model Kirsten Dunst sada će se okušati i u – režiji. Prvi dugometražni film u kojem će pokazati svoje redateljske kvalitete bit će ekranizacija poznatog romana Sylvije Plath “Stakleno zvono“ originalno objavljenog 1963. godine.

U filmu, koji s produkcijom kreće 2017., pojavit će se brojna zvjezdana imena ispred, ali i iza kamere. Glavna uloga povjerena je Dakoti Fanning koja će odigrati Esther Greenwood u ovoj poluautobiografskoj priči koja se odvija u pedesetim godinama prošloga stoljeća.

Uz režiju, Kirsten Dunst će supotpisati i scenarij filma i tako će “Stakleno zvono” biti jedan od njezinih najvećih projekata dosad. Iako joj je ovo prvi izlet u režiranje dugometražnog filma, Kirsten je već režirala dva poprilično hvaljena kratka filma pa se ne može reći da je neiskusna. U filmu “Welcome”, koji je premijeru imao na Sundanceu, glume Winona Ryder i John Hawkes, a u filmu “Bastard“, koji je emitiran na Tribeci i u Cannesu, glume Brian Geraghty i Lukas Haas.

Iako je ispred kamere već gotovo dvadeset godina (počela je glumiti kao osmogodišnja djevojčica, u kratkom filmu Wooodyja Allena “Oedipus Wrecks“), Kirsten još uvijek ne želi dijeliti s medijima kako se osjeća prije nego što zagazi u ovaj golemi pothvat. Vjerojatno želi mir u kojemu može raditi bez ometanja, a na koncu će rezultat ionako najbolje govoriti sam za sebe.

“Stakleno zvono“ je inače jedini roman koji je objavila pjesnikinja i prozaistica Sylvia Plath. To je priča o odrastanju i sazrijevanju koja prati glavnu junakinju Esther Greenwood i njezin put u mentalnu bolest. Knjigu se često ističe kao jedan od najvažnijih romana u suvremenom literarnom kanonu.

Linker
19. travanj 2024 07:26