Profimedia, Film Stills
Božica Groma

Stiže nam novi Thor i to s neočekivanim obratom: Mjolnirom će vladati žena, fanovi bijesni

Iako ne možemo zamisliti ikoga drugoga u ulozi Thora osim Chrisa Hemswortha, produkcija jednog od najomiljenijih Marvelovih filmova o nordijskom bogu odlučila je da će novog Thora glumiti - žena i to jedna vrlo poznata glumica. Međutim, neki fanovi Marvela nimalo nisu sretni...

Nakon vijesti da ćemo na filmskom platnu ponovno moći gledati moćnog Thora, stigla je i jedna nova koja je podijelila fanove. Naime, četvrti u nizu film o nordijskom bogu uvest će neke promjene, a glavna od njih je da će Thora glumiti žena. Maljem Mjolnirom tako će vladati Božica Groma koju će utjeloviti Natalie Portman.

2019 Comic-Con International: San Diego - Day 3 -
Profimedia, Mega Agency

Portman je u prva dva Thora, "Thor" (2011.) i "Thor: The Dark World" (2013.), glumila Jane Foster, astrofizičarku u koju se Thor zaljubio. Iako se Thor posljednji put pojavio u hitu "Avengers: Endgame", u novom nastavku priča se nastavlja od trenutka kad je Bog Groma oslabljen i nedostojan korištenja Mjolnira pa će njegovu ulogu preuzeti Božica Groma. No, vijest da će Portman biti novi Thor nekim fanovima baš i nije legla.

Iako se "ženski Thor" pojavljuje u stripu, neki obožavatelji popularnih junaka smatraju kako je to ipak previše te optužuju Marvel da žele dobiti dodatne poene na temelju raznolikosti uloga. Neki kritičari su se, pak, počeli pitati znači li ova odluka da će Wonder Woman uskoro igrati muškarac ili da nam slijedi ženska verzija Batmana.

THOR: THE DARK WORLD, from left: Chris Hemsworth, Natalie Portman, 2013. /, Image: 177208380, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett
Profimedia, Everett

Čak su povukli paralelu s nedavnom viješću da će novog agenta 007, Jamesa Bonda, glumiti crnkinja - Lashana Lynch (31) te su rekli kako nemaju namjeru gledati ženskog Thora. S druge strane, drugi su ovom odlukom oduševljeni i poručili su hejterima da "olabave" jer je Jane Foster itekako vrijedna vitlati Mjolnirom, a uostalom, tako stoji i u stripu.

Četvrti nastavak filma Thor, "Thor: Love and Thunder" u kina dolazi 5. studenog 2021. godine, a režirat će ga Taika Waititi koji je režirao i posljednji, vrlo uspješni film "Thor: Ragnarok".

Linker
18. travanj 2024 15:50