FILMSKA SENZACIJA U KINIMA OD SIJEČNJA

Stiže nastavak legendarnog Trainspottinga

“Trainspotting”, kultni klasik iz 1996. konačno će dobiti nastavak. Snima se drugi dio filma koji je sredinom devedesetih zaludio publiku i kritiku i postao referentna točka pop-kulture, a fanove će sigurno razveseliti činjenica da je glavnina filmske ekipe ostala ista.

Redatelj ostaje Danny Boyle, a Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller i Robert Carlyle pristali su glumiti i u nastavku i još jednom utjeloviti heroinskog ovisnika Marka Rentona i njegovu kliku iz edinburškog podzemlja.

Literarni predložak i ovaj je put knjiga sjajnog škotskog pisca Irvinea Welsha, urnebesni roman “Porno”. Taj je roman inače i napisan kao nastavak “Trainspottinga” i prati što se s likovima događa deset godina nakon prvog dijela, a želite li se dobro pripremiti za film možete ga pročitati u odličnom hrvatskom prijevodu.

Scenarist filma će, kao i u prvome dijelu, biti John Hogde, a film bi se u kinima trebao pojaviti u siječnju 2017. Do tada, nešto više o radnji možemo samo naslućivati iz nedavno objavljenog trailera.

Linker
19. travanj 2024 15:21