Getty Images
PJESME KOJE DOBRO STARE

Teško je povjerovati, ali istina je: Ove pjesme su stare deset godina

Godina je bila 2007. Ni po čemu posebna za glazbenu industriju, ni po čemu naročito različita od tolikih drugih. Ipak, upravo se te godine pojavilo nekoliko ogromnih hitova koji su se bez prestanka puštali na radiju, u klubovima, svuda.

Dobar bar dio tih pjesama jednakim intenzitetom živi i danas, pjesme su to koje zvuče svježe i novo iako su objavljene prije deset godina. Da, prošlo je puno desetljeće.

Rihanna – Umbrella (feat. Jay – Z)

Pjesma koja je od Rihanne učinila Rihannu jednostavno nikada neće ostarjeti i neizbježno ćemo je se sjetiti baš svaki put kada pada kiša.

Soulja Boy – Crank That

Još jedan nedodirljivi hit koji se i danas, puno desetljeće nakon originalne objave, može čuti u klubovima i u trenu ispuniti plesni podij.

Beyoncé & Shakira - Beautiful Liar

Sjajan duet dvije vrlo talentirane, ali ustvari vrlo različite pjevačice i kombinacija dvaju glazbenih stilova. Pjesma za pamćenje.

Alicia Keys – No One

Gotovo je nevjerojatno, ali Alicia Keys danas, deset godina kasnije, izgleda gotovo identično kao u spotu za ovu pjesmu. Sa šminkom ili bez nje.

Mark Ronson & Amy Winehouse – Valerie

Još jedan dokaz čudesnog talenta neprežaljene Amy Winehouse. Zanimljivo je da nije uspjela stići na snimanje spota pa je Mark Ronson angažirao djevojke koje joj sliče za tu priliku.

M.I.A. – Paper Planes

Jedan od najvećih hitova te 2007., pjesma koju su podjednako prigrlili alternativci i mainstream publika. Za melodiju je korišten sample pjesme „Straight To Hell“ legendarnog britanskog benda The Clash pa je i Joe Strummer potpisan kao jedan od autora.

LCD Soundsystem – All My Friends

Brojni su glazbeni portali ovu pjesmu proglasili najboljom te godine, a euforija kojom ju je dočekivala zagrljena publika na festivalima dugo nije nadmašena.

Linker
19. travanj 2024 04:45