IŠČEKIVANA IZDANJA

Tjedan odličnih glazbenih vijesti

Kad vam u istom tjednu stignu glazbene novosti od Justina Timberlakea, Alicije Keys i Jamesa Blakea možete zaključiti kako je ovo bio dobar glazbeni tjedan. Novi glazbeni materijal ovih izvođača čekao se čak tri godine.

Najsvježiji od njih je Justin Timberlake koji je jučer objavio novi singl “Can’t Stop the Feeling” i to prvi nakon 2013. Novu pjesmu za Justina je napisao Max Martin, inače poznat kao tvorac hitova za Britney Spears i Katy Perry, a naći će se na službenom soundtracku za novi crtani film “Trolls”. Također, Justin je posudio glas glavnom liku u crtiću pod imenom Branch, a u spotu je okupio kolege s kojima je surađivao na projektu poput Jamesa Cordena, Gwen Stefani, Anne Kendrick i benda Icona Pop. Novim albumom Justin bi nas mogao iznenaditi krajem godine, a na njemu će raditi Timbaland i Pharrell. E, to bi moglo jako dobro zvučati!

Alicia Keys se na neko vrijeme pritajila. Prošle godine objavila je singl “28 Thousand Days” koji nije medijski odjeknuo, a prije nekoliko dana, uoči svog nastupa u emisiji ‘Saturday Night Live’ ove subote, glazbenica je objavila singl “In Common”. Ova pjesma najava je novog albuma nakon pune četiri godine, a sudeći po prvim vizualima, i neke nove vrlo jednostavne Alicije.

https://www.youtube.com/watch?v=5YwHRTCyrEo

Danas su stigle svježe vijesti princa melankolije Jamesa Blakea čiji je album “The Colour In Anything” konačno vani. Novi album donosi ukupno 17 pjesama, uključujući i nedavno predstavljene “Modern Soul” i “Timeless”. Doprinos izdanju dao je Bon Iver, kao gost u pjesmi “I Need A Forest Fire”, Frank Ocean dijelom se pojavljuje u ulozi autora, dok je svoj producentski doprinos dao i Rick Rubin. Naslovnica albuma djelo je cijenjenog engleskog ilustratora Quentina Blakea. Osim što se u protekle mjesece posvetio radu na svom albumu, James je svojim specifičnim glazbenim izražajem upotpunio i glazbu drugih izvođača – vokalno i producentski je sudjelovao u pjesmi “Forward” Beyoncé, koja se nalazi na njenom albumu “Lemonade”, a supotpisuje i pjesmu “Pray You Catch Me”.

Linker
19. travanj 2024 21:00