TRAG U BESKRAJU

Tri godine od odlaska glazbene legende: Na trajektu između Splita i Vele Luke održan koncert u čast Oliveru Dragojeviću!

Prošle su već gotovo pune tri godine od kada nas je napustio jedan od najvećih hrvatskih glazbenika svih vremena, Oliver Dragojević, a danas je trajekt između Splita i Vele Luke orio glazbenoj legendi u čast.

Baš kao i prije njegove smrti, i nakon što nas je Oliver Dragojević napustio, mnogi imaju dane kada su jedino njegove pjesme na repertoaru. Osjećamo li se tužno, sretno, zaljubljeno - Oliver kao da je lijek za sve.

Nikada prežaljenom glazbeniku u čast, danas je na trajektu između Splita i Vele Luke održan koncert kao jedno u nizu događanja u sklopu velikog projekta u sjećanje na Olivera pod nazivom "Trag u beskraju".

image
ANTE CIZMIC/CROPIX

Osim fotografija iz kojih možemo osjetiti atmosferu, još ju je bolje dočarao video.

.

Velika glazbena imena - Tedi Spalato, Dupin, Marko Tolja, Zorica Kondža i Ante Gela izvodili su pjesme velikog Olivera Dragojevića i napravili atmosfera koja kao da ga je na trenutak vratila.

Čitajte i: Izložba Livija Andrijića u čast Olivera Dragojevića: ‘Slikao sam ga u svim mogućim privatnim situacijama, čak i kod brijača‘

Inače, projekt Trag u Beskraju organzira općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito. Vrhunac manifestacije planira se na dan treće godišnjice smrti glazbene legende, s početkom u 22 sata na pijaci ispred crkve Svetog Josipa u Veloj Luci.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX

Na koncetu će nastupiti Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Dupini, klapa Ošjak, a glazbeni producent Ante Gelo s orkestrom će voditi kroz ovu glazbenu priču sve Oliverove obožavatelje.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX

Osim koncerta koji je uvod u događanja posvećena Oliveru Dragojeviću, u utorak, 27. srpnja, svečano će se otvoriti izložba "Oliver u objektivu Livija Andrijića" u atriju Centra za kulturu.

image
ANDJELA SCEPANOVIC/CROPIX

29. srpnja položit će se vijenac na mjesnom groblju, u crkvi će se provesti recital uz glazbenike Marka Tolju, Antu Gelu te kvartet Sequentia.

Sam projekt završava u petak, 30. srpnja, jazz koncertom Elvis Stanić Group s početkom u 21:30.

Linker
19. travanj 2024 23:32