Susret u depou III
 Promo
brojna publika na otvorenju izložbe

U sklopu 70. Igara otvoren treći 'Susret u depou III' umjetnice Dubravke Lošić

Izložba "Susret u depou III" dubrovačke umjetnice Dubravke Lošić sinoć je otvorena u sklopu 70. Dubrovačkih ljetnih igara, u ateljeu umjetnice u tvorničkoj hali bivše uljare Radeljević u Gružu. Otvorena je sve do 25. kolovoza te se može pogledati svakim danom od 17 do 21 sat.

Lošić je i ovoga puta publici predstavila dijalog starijih i novonastalih radova. Radovi su postavljeni u neprestano ponavljanu interakciju s drugim izloženim djelima, ali i s publikom koja postaje dijelom igre izmjenjivanog konteksta i uvijek novih referenci.

Koristeći materijale iz bivše obiteljske radionice tekstila i vune, umjetnica utiskuje prošlost i sadašnjost u svoje teatralne radove. Naspram tendencije prema težini i punini, nalaze se lebdeća djela iz serije Ljetno popodne u pet dana iz 1985./86. godine koji se bore za vlastiti bestežinski prostor smješteni unutar vremenskih i fizičkih odrednica radova koji ih okružuju.

Promo
Susret u depou III

Koncept Depoa dubrovačke slikarice Dubravke Lošić funkcionira kao izložba ili neformalna izložbena instalacija u umjetničkoj radionici. Izbjegavajući formalizaciju u sustavu galerijskog izlaganja, Lošić otvara neposrednu komunikaciju u prostoru nastajanja svojeg umjetničkog govora.

Promo
Susret u depou III

Promo
Susret u depou III

Promo
Susret u depou III

Promo
Jelena Tamindžij, Dora Ruždjak Podolski i Dubravka Lošić

Linker
20. travanj 2024 03:50