velika čast

Ugledni američki magazin podržao redateljski prvijenac Nine Violić: ‘Baš smo sretni i ponosni‘

Film ‘Baci se na pod‘ glumica je režirala, za njega napisala scenarij i igra glavnu žensku ulogu, a njegovu distribuciju je preuzela grčka kompanija Endorphin Film Sales.

- Baš smo sretni i ponosni što nas je primijetio jedan časopis poput Varietyja i najavio distribuciju našeg filma 'Baci se na pod' - kazala je glumica Nina Violić koja je ljetos završila svoj dugometražni redateljski prvijenac po vlastitom scenariju, a ovih dana distribuciju filma preuzela je grčka kompanija Endorphin Film Sales o čemu je izvijestio ugledni američki magazin Variety.

No unatoč ponosu što je tako ugledni magazin primijetio Endorphinovu novu akviziciju o čemu je ta kompanija izvijestila prošli tjedan na Thessaloniki Film Festivalu, Nina objašnjava da je za sada jedino izvjesno da će njezin film hrvatsku premijeru imati na idućem Pula film festivalu, a o ostalim planovima ne želi govoriti.

Film 'Baci se na pod', koji je sniman pod radnim naslovom 'Kućna prašina', prati posljednjih pola sata raspadajućeg braka prikazanog iz perspektive supružnika i njihovog šestogodišnjeg sina. Dok se stvarnost isprepliće s lutkarskom igrom, likovi razotkrivaju neka svoja druga lica pa se i prvotna prosudba o njima mijenja.

Nina Violić u svom filmu i glumi, partner joj je Goran Bogdan, a direktor fotografije Vanja Černjul, nagrađivani snimatelj s holivudskom karijerom i dvije nominacije za nagradu Emmy. Glumici zagrebačkog HNK ovo je treći izlet u redateljske vode, do sada je snimila dva intimna kratkometražna filma 'Janje' i 'Odvajanje' u kojem je igrala i njezina kći Roza Jurić.

Čitajte i: Nina Violić uvela nas u svoj život i otkrila čemu je vjerna već deset godina: 'Više ne osjećam nikakvu bol'

A dok ne započne festivalski i kino život njezinog filma, Nina Violić posvećena je svom glumačkom poslu. Trenutno sa životnim partnerom, jednako svestranim glumcem, piscem, glazbenikom i redateljem Filipom Šovagovićem, priprema predstavu 'Žena popularnog pokojnika' po njegovom tekstu u kojoj joj je dodijelio dvije uloge - Cice Violine i narkomanke Ursule. Premijera je najavljena za 12. prosinac u zagrebačkom &TD-u.

Linker
06. travanj 2024 07:03