Profimedia, Mega Agency
Nikako na zelenu granu

Ukleti film: Nastavak o najpoznatijem tajnom agentu pogađa katastrofa za katastrofom

Filmovi o najpoznatijem britanskom tajnom agentu Jamesu Bondu jedni su od onih koje možemo gledati ponovo i ponovo te se čini kako je njegov lik neiscrpan, s obzirom da uskoro stiže još jedan nastavak. No, snimanje filma "Bond 25" od početka je bilo problematično, kako za produkciju, tako i za glumce.

Filmovi o najpoznatijem britanskom tajnom agentu Jamesu Bondu jedni su od onih koje možemo gledati ponovo i ponovo te se čini kako je njegov lik neiscrpan, s obzirom da uskoro stiže još jedan nastavak. No, snimanje filma "Bond 25" od početka je bilo problematično, kako za produkciju, tako i za glumce.

Sve je započelo s ozljedom glavnog glumca Daniela Craiga (51) koji je u svibnju pao na setu i ozlijedio gležanj te se zbog tog nemilog događaja snimanje moralo odgoditi na neko vrijeme. Ozljeda je bila ozbiljna pa je morao na operaciju, nakon čega su uslijedila dva tjedna rehabilitacije. No, Daniela to nije spriječilo da se vrati intenzivnim treninzima kojima održava mišiće za naporna snimanja. Naomie Harris,koja glumi Moneypenny, u jednom intervjuu je izjavila kako je Daniel jako posvećen filmu te da će snimati čak i ako ga boli. "On je pravi vojnik i snagator tako da bi sigurno stisnuo zube i pobrinuo se da film završimo na vrijeme", rekla je njegova kolegica.

Taman kad se situacija smirila, u lipnju je uslijedio novi šok. U britanskom Pinewood Studiosu, gdje se snimaju neke od scena, odjeknule su tri eksplozije koje su oštetile dio studija i ozlijedile člana tima. Nasreću, čovjek je dobro i nitko drugi nije ozlijeđen pa se snimanje nakon par dana moglo normalno nastaviti. Ipak, neki izvori tvrde da redatelji Cary Joji Fukunaga, Phoebe Waller-Bridge i sam Daniel Craig nisu u potpunosti zadovoljni scenarijem pa ga stalno prepravljaju. "Imaju nacrt zapleta, ali dijaloge smišljaju na licu mjesta. To nije način na koji se snima film", rekao je jedan od nezadovoljnih kolega.

Facebook James Bond007

Snimanje novog "Bonda" uslijedilo je četiri godine nakon filma "Spectre", a očekuje se da će na filmska platna doći 8. travnja 2020. Glavni negativac ovoga puta je Rami Malek, glumac kojeg smo gledali u ulozi Freddieja Mercuryja, legendarnog frontmana grupe Queen. Osim problema sa scenarijem, opremom i ozljedama na radu, neki izvori tvrde da će se snimanje produžiti sve do listopada jer Malek i Craig ne mogu uskladiti rasporede kako bi snimili zajedničke scene.

, New York, NY - 20190423 Guests arrive to the 2019 TIME 100 Gala, held at Jazz in Lincoln Center. 

-PICTURED: Rami Malek
-, Image: 427728393, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images
Profimedia, INSTAR Images
Rami Malek

No, ni tu nije kraj dramama. Grace Jones, koje se sjećamo kao plaćene ubojice May Day i ljubavnice agenta 007 (Rogera Moore) u "A View To A Kill", odbila je cameo ulogu u novom filmu. 71-godišnja glumica navodno se pokupila sa seta samo nekoliko minuta nakon dolaska na isti. "Svi su bili uzbuđeni što su je uspjeli dobiti pa su organizirali poseban smještaj i izvukli crveni tepih na setu kako bi joj ugodili. No, ispostavilo se da je Grace očekivala veću ulogu od one koju je dobila. Mislila je da će se duže pojaviti na platnu", rekao je jedan od izvora.

A VIEW TO A KILL, Grace Jones, 1985, (c) United Artists/courtesy Everett Collection, Image: 98193455, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; ©United Artists/Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett RC/TV/Movies
Profimedia, Everett RC/TV/Movies
Grace Jones

Glasine da se Grace Jones vraća počele su kružiti u svibnju, no njoj bliski ljudi ne mogu obećati da ćemo je stvarno vidjeti na velikom platnu. "Fanovi će morati pričekati sljedeću godinu kako bi saznali hoće li biti u novom filmu", tvrdi izvor.

Zbog svega ovoga pomislili bismo da je snimanje novog Bonda jednostavno ukleto pa će se cijeli tim morati dobrano potruditi da ga završi na vrijeme. Samo se nadamo da im na tom putu neće iskočiti nove prepreke koje bi ih mogle unazaditi još više. Ostaje nam da vidimo.

Linker
26. travanj 2024 05:40