Foto: PR
KINO NA OTVORENOM

Uskoro počinju projekcije filmova na otvorenom diljem Zagreba

Prošle, jubilarne pete godine, Screen on the Green je zabilježio rekordnu posjećenost i rekordan broj toplih i sunčanih dana, a ove godine organizatori imaju isti plan.

Filmski piknik pod vedrim nebom počinje 20. svibnja na Trgu dr. Franje Tuđmana, a završava 05. lipnja u Parku Maksimir. Tijekom devet dana trajanja, odnosno tri vikenda zaredom, prikazat će preko 20 kratkometražnih i dugometražnih filmova domaće i strane produkcije – potpuno besplatno! Na vama je samo da ponesete dekice, dobro raspoloženje i dovedete ekipu, a organizatori će se (kao i svake godine) pobrinuti za zabavu, osvježenje i nezaobilazne kokice.

Kako i sam naziv festivala sugerira, Screen on the Green potiče druženje na otvorenom i uživanje na zelenim površinama, ali i ekološku osviještenost. Ove godine organizatori će predstaviti Solar Cinema – prvo solarno kino na ovim prostorima! Solarno kino funkcionira na vrlo jednostavnom principu – fotonaponski sustav na kombi vozilu skuplja sunčevu energiju tijekom dana i pretvara ju u sliku i zvuk kako biste vi mogli uživati u kino projekciji pod zvijezdama. Premijera Solar Cinema sustava bit će 03. lipnja u Parku Maksimir. Kako bi dodatno “začinili” program festivala, u suradnji s portalom FAK.hr prije filmskih projekcija organizatori su pripremili i nekoliko filmskih kvizova i kvizova općeg znanja na otvorenom! Za najbolje timove bit će osigurane i vrlo dobre nagrade za koje se vrijedi boriti!

Ne brinite, naravno da će i ove godine biti i glazbe – prije filmova publiku će zabavljati odlični bendovi, a detalji programa očekuju vas uskoro!

Linker
24. travanj 2024 22:27