Instagram
kristian novak

Uspjeh našeg nagrađivanog pisca: 'Črna mati zemlja' dobila je prijevod na engleski jezik

Veliki uspjeh ostvario je naš poznati sveučilišni profesor i pisac Kristian Novak čiji je roman dobio prijevod na engleski jezik!

"Črna mati zemlja", roman autora Kristiana Novaka, s kojim se proslavio na sceni hrvatske književnosti i koji ga je pretvorila u hit-pisca preveden je na engleski jezik, objavila je nakladnička kuća OceanMore. Amazon Publishing objavio je njegov roman pod nazivom "Dark Mother Earth" te je od sada dostupan na stranicama Amazona.

Inače, roman koji su zbog intimnih obiteljskih dijelova morale blagosloviti i Kristianova majka Marija i starija sestra Sanja, je izašao 2013. godine te je prepoznat kao jedno od najvećih djela suvremene hrvatske književnosti.

Roman prati priču o Matiji Dolenčecu, mladom piscu koji je zapeo u ljubavnoj i stvaralačkoj blokadi, no autor ujedno priča i potresnu priču o tragičnom djetinjstvu Dolančeca u izmišljenom međimurskom ruralnom mjestu. Autor priča priču obojanu tamnim događajima, čak i pedofilijom, ubojstvima, gubitcima i malograđanštinom, no ujedno je to i priča o ljubavi. Roman je adaptiran u radio-dramu te u nagrađivanu kazališnu predstavu ZKM-a.

Zagreb, 310317.
Kafic No sikiriki.
Kristian Novak, pisac i sveucilisni profesor.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX
Kristian Novak

Linker
17. travanj 2024 23:30