/ Promo
GOSTOVANJE U BEČU

Veliko priznanje hrvatskom Midsummer scene festivalu

Nakon završene treće sezone tijekom koje je festival uprizorenjem Hamleta obilježio četiristotu obljetnicu Shakespeareove smrti, Midsummer Scene je prepoznat u svijetu i kreće na međunarodna gostovanja.

Lanjska uspješnica, predstava Na Tri kralja u režiji Helen Tennison, uvrštena je u glavni repertoar Bečkog engleskog kazališta u udarnom adventskom terminu gdje će se svakodnevno prikazivati od 7. studenog do 22. prosinca. Bečko englesko kazalište najstarije je i najuglednije kazalište s repertoarom na engleskom jeziku u kontinentalnoj Europi. Od njegovog utemeljenja do danas na pozornici tog kazališta nastupali su Linda Gray, Larry Hagman, princeza Grace od Monaca, Leslie Nielsen, Anthony Quinn te Benedict Cumberbatch i Judi Dench.

/ Promo

U Beču će nastupiti osmeročlani glumački postav koji je izvorno igrao ovu predstavu na Lovrijencu koji uključuje i hrvatskog glumca s londonskom adresom Filipa Krenusa koji, zajedno s producenticama festivala Darijom Mikulandrom i Jelenom Maržić, sudjeluje u prijenosu produkcije u Beč. Pokusi za obnovu predstave dijelom će se odvijati u Londonu, ponovno pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske i Veleposlanika Ivana Grdešića, a kreativnom timu pridružuje se scenograf Marin Gozze koji će se, uz majstora rasvjete Sašu Mondecara, potruditi da vizualnim identitetom što više prenese draž izvorne predstave na Lovrijencu u Beč.

/ Promo

Nakon Beča Na Tri kralja kreće na gostovanje na Bermudskom festivalu od 23. do 26. siječnja 2017. godine gdje će se predstava izvesti u kazalištu Earla Camerona u središtu Hamiltona, prijestolnice Bermudskih otoka. Kazalište se nalazi u starom kompleksu Gradske vijećnice i Umjetničkog centra. Za tu prigodu kreativnom timu će se također priključiti Marin Gozze i Saša Mondecar. Navedena gostovanja veliki su iskorak za hrvatski kazališni festival te jedini engleski festival u ovom dijelu Europe. Potvrda je ovo kvalitete i početak širenja te većeg umrežavanja Midsummer Scene festivala kojeg od samog početka odlikuje međunarodni karakter.

/ Promo

Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji i organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey -Tongued Theatre Productions London.

Linker
19. travanj 2024 02:58