Vikend provod u Tvornici

Vodimo vas na koncert Pocket palme: Miljenici regije otkrili kako nastaju njihovi hitovi

Jedan od najboljih synth-pop bendova ovih prostora u subotu 19. ožujka održat će koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Sanjivi zvuk Pocket palme obožavaju mnogi, a ovaj bend iz Zagreba ovog će vikenda održati veliki samostalni koncert u Tvornici kulture, koja će ujedno biti i promocija njihovog hvaljenog albuma "Atomi". Gloria.hr dijeli dva puta po dvije ulaznice za koncert Pocket palme, detalje potražite na dnu ovog članka. Članovi benda za čitatelje Glorije otkrili su odakle crpe inspiraciju.

"Zvuk 80-ih poanta pocket palme. S namjerom radimo takvu glazbu od samih početaka, a glazba 80-ih i glazba inspirirana glazbom 80-ih je ono što privatno najviše slušamo", kazali su.

Prošlogodišnji album "Atomi" iznjedrio je brojne hitove, a njihova pjesma "More" bila je himna mnogima koji obožavaju ljeto i uživanje u morskim radostima. Pocket palmu čine Anja Papa, Luka Vidović, i Bruno Žabek, a otkrili su nam kako oni najviše vole provoditi slobodno vrijeme.


"Najviše igramo videoigrice, ponekad gledamo serije. Ono što nam je ipak najdraže je kad smo sve troje zajedno i samo pijemo kavu i družimo se, možda naručimo neku dobru hranu. Jednostavni smo", kazali su.

Glazbenici su još 2012. krenuli kao duo Side Project, nakon dva studijska albuma Luka i Anja napravili su pravi glazbeno - vizualni rebranding u Pocket palmu. Po putu su u svoj duo primili i stalnog trećeg člana gitaristu Brunu, a bila je to dobitna formula jer se ovaj zagrebački bend u kratkom vremenu nametnuo kao jedan od najkvalitetnijih pop bendova cijele regije.

Čitajte i: Zašto su u Hrvatskoj najslušaniji trap folk hitovi i pogađa li nas inflacija glazbenog neukusa

Pop sa stavom

"Svi imamo svoje prste u svemu i sve se dogovaramo zajedno. Glazbu i tekstove većinski pišu Anja i Luka, koji su zaduženi i za produkciju, ali Bruno piše svoje dionice i također daje ideje za tekstove. Što se tiče vizualnog identiteta, također sve dogovaramo zajedno. Svatko od nas uleti s nekom svojom idejom i na kraju to spojimo u nešto originalno", objasnili su kako izgledaju kreativni procesi u njihovom bendu.


Predstavnici punokrvnog popa s prizvukom osamdesetih, ne smatraju da je takva muzika rezervirana samo za estetiku bez poruke, potpuno su prihvatili činjenicu da pop može biti društveno angažiran.

"Naravno da pop može biti angažiran, kao što na globalnoj mainstream sceni i je, već desetljećima. Nije nam to najbitniji aspekt ovog posla, ali ako se ukaže prilika da na neki način podržimo određene teme, uvijek to rado napravimo i drago nam je što kao glazbenici imamo glas i mogućnost da tako nešto učinimo", objasnili su.

Ubrzo nakon Zagreba i Tvornice kulture, Pocket palmu domaća publika moći će čuti u Makarskoj, Splitu, Šibeniku i Samoboru, a preko ljeta ih čekaju ljetni festivali. No, ako vam je to daleko za čekati, Gloria.hr vas vodi na zagrebački koncert Pocket palme u subotu 19. ožujka u Tvornici kulture.

Pravila nagradnog natječaja Pocket palma i Gloria vas vode na koncert!

Gloria.hr dijeli dva puta po dvije ulaznice za koncert Pocket palme, na našem Instagram profilu.

Sve što trebate je:

  • Pratiti Instagram profil Gloria.hr u razdoblju od 16. do 18. veljače 2022.
  • Ispod objave kojom vas pozivamo da se prijavite na naš natječaj odgovoriti na postavljeno pitanje
  • Dvoje dobitnika po dvije ulaznice za koncert Pocket palme, objavit ćemo na Instagramu u petak 18. ožujka 2022. iza 12 sati
Linker
15. travanj 2024 21:17