PRESS
Koncertni vodič

Vraćaju nam se strana gostovanja: Sve je više događanja, donosimo pregled nadolazećih koncerata

U razdoblju od 3. do 11. veljače muzički zaljubljenici imaju sve bogatiju ponudu koncerata, od jazz improvizacija, Reggea ili, pak, rock opere do japanskih bubnjara.

U razdoblju od 3. do 11. veljače muzički zaljubljenici imaju sve bogatiju ponudu koncerata, od jazz improvizacija, Reggea ili, pak, rock opere do japanskih bubnjara.

Prvi dani veljače donose nešto više koncerata nego što ih je bio u siječnju. Glazbena scena izgleda sve optimističnije, unatoč restrikcijama koje su i dalje na snazi. Donosimo pregled koncerata koji su zakazani u narednih tjedan dana. Posebno veseli što se nakon "suhog" siječnja, od ovog mjeseca polagano vraćaju i strana gostovanja na domaće pozornice.

Impronedjeljak, četvrtak 3. veljače, Močvara

Impronedjeljak je serijal slobodno improvizirane i eksperimentalne glazbe 'Impronedjeljke' organizira umjetnička organizacija Cargo (voditelj Damir P. Kafka) u suradnji s Udruženjem za razvoj kulture "URK" / Klub Močvara / Jazz u Močvari, uz podršku Ministarstva kulture RH, Gradskog ureda za kulturu i Austrijskog kulturnog foruma.

image

Impronedjeljak koncert

PRESS

Četvrtak 3. veljače 2022., vrata 20 sati, koncert 21 sati, Covid putovnice nisu potrebne, koncert je sjedećeg tipa. Dobrovoljni prilozi kao ulaznica.

Trobecove Krušne Peći + Phantasmagoria 1991., Boogaloo

Koncert koji se trebao održati u petak, 4. veljače 2022., u poznatom zagrebačkom klubu Boogaloo, odgođen je za 3. ožujka, ulaznice kupljene za prvobitni datum vrijede za novi datum. Na koncertu će nastupiti dvije zagrebačke alter rock atrakcije, avangardni post-punk bend Trobecove krušne peći i hrvatske dark legende Phantasmagoria 1991.

image

Trobecove Krušne Peći

PRESS

Vrata se otvaraju u 19 sati, prvo će na pozornicu izaći Phantasmagoria u 20 sati, a Trobeci u 22 sata. Cijena ulaznice iznosi 45 kn u pretprodaji i 60 kn na dan koncerta. Ulaznice se mogu kupiti samo preko Entrio.hr online te na Entrio prodajnim mjestima.

Brain Holidays, subota 5. veljače, Boogaloo

Brain Holidays Live - Happy Birthday To Bob Marley; Brain Holidays su pioniri reggae glazbe u Hrvatskoj, osnovani davne 2000-te godine. Imaju 5 autorskih albuma, od kojih je aktualni "Jamaican Connection" snimljen na Jamajci u legendarnom studiju "Tuff Gong" kojeg je osnovao Bob Marley.

image

Brain Holidays

PRESS

Osim autorskih koncerata, Brain Holidays svake godine obilježavaju rođendan Bob Marleya, a neki od najboljih rođendanskih partija dogodili su se upravo u Boogaloo klubu i bili su većinom rasprodani. Koncert se održava u subotu 5. veljače u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Čitajte i: Čvrsta veza Hrvatske i Jamajke: Brain Holidays snimili album i oduševili domaćine u utvrdi Reggae glazbe

DROP w/ Killa P, Rofellos & DMT, subota 5. veljače, Dva Osam

Prva subota u veljači u klubu DVA OSAM rezervirana je za novi program naziva DROP koji će biti posvećen raznim žanrovima bass glazbe (dubstep, grime i drum’n’bass). Iza ovog programa stoji DMT, DJ i promoter iz Zagreba.

"Posebna nam je čast na premijernom izdanju DROP-a ugostiti naše prijatelje: dubstep diva 207 iz Pule, pokretača Grime Croatia projekta Rofellosa iz Zagreba i britansku grime legendu Killa P-a iz Londona", kažu organizatori.

image

Drop Killa P

PRESS

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji po cijeni od 60 kuna, a na ulazu 80 kuna. Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica ograničen je poradi kapaciteta, zainteresiranima predlažemo da ih osiguraju u pretprodaji.

Kodo, nedjelja 6. veljače, KD Vatroslav Lisinski

Japanska bubnjarska senzacija! Kodo One earth tour 2022: Tsuzumi; Turneja One Earth: Tsuzumi donosi novo kreativno poglavlje u umjetnosti skupine Kodo. Remek-djela koja su obilježila njihovih 40 godina, kao i izuzetna djela nastala posljednjih godina pokazat će publici svu širinu i dubinu ansambla Kodo i ponijeti je do Japana i topla zagrljaja otoka Sado, na kojem članovi usavršavaju svoje zapanjujuće vještine i tehnike uoči turneja. Koncert u velikoj dvorani KD Lisinski počinje u 20 sati, detalje o ulazu potražite na službenim stranicama.

Pogledajte video

Rock The Opera, subota 5. veljače, Arena Split & ponedjeljak 7. veljače, KD Vatroslav Lisinski

Nakon brojnih uspjeha diljem Europe, rasprodanih koncerata u najprestižnijim koncertnim dvoranama i Jadranske turneje, glazbeni spektakl “Rock The Opera” - zbog velikog interesa publike i rasprodanog koncerta u listopadu 2021. - ponovno stiže u Hrvatsku! “Rock The Opera” će vas vratiti u dane rocka, s energijom originalnih aranžmana u izvedbi ponajboljeg mladog rock-vokala Dine Jelusića, koji je nedavno postao vokal popularne rock-grupe Whitesnake, kao i vokala Markete Poulickove-Maky iz Češke i Leanne Jarvis iz Velike Britanije. Vokale i izuzetne glazbenike pratit će Zagrebačka Filharmonija!

image

Rock The Opera

PRESS

U Splitu će se spektakl održati u subotu 5. veljače u Spaladium Areni, informacije o kartama za splitski koncert pronađite na linku.

U Zagrebu se koncert ponavlja u ponedjeljak 7. veljače u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, informacije o ulaznicama za zagrebački koncert na linku.

Čitajte i: Nagrađivana glazbenica Je Veux ima novosti: prvi album konačno izdaje na vinilu i najavljuje veliki koncert

Je Veux, četvrtak 10. veljače, Vintage Industrial Bar

Hvaljeni album ‘I Glow‘ koji potpisuje Je Veux konačno je dobio i vinilno izdanje, a objavu prati i najava koncerta u zagrebačkom Vintage Industrial Baru 10. veljače 2022.

image

Je Veux

GORAN MEHKEK/CROPIX

Ulaznice za koncert od 1. siječnja u prodaji su po cijeni od 70 kn dok će na dan koncerta biti 80 kn. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i Entria kao i online.

Živa voda: Angel's Breath, četvrtak 10. veljače, Dva Osam

Živa voda je koncept suradnje glazbenika i umjetnika s različitih dijelova hrvatske scene. Zajedno okupljeni, svaki put u sklopu drugačije teme ili koncepta, te u uvijek drugačijoj postavi, improviziraju unutar zadanih parametara. Nakon više nego uspješnog prvog nastupa u njihovoj novoj bazi, klubu DVA OSAM, tijekom kojeg su reinterpretirali Talking Headse, ovog puta u cijelosti (ili skoro) obrađuju kultni album Milana Mladenovića i Mitra Subotića - "Angel’s Breath". Četvrtak 10. veljače, u kludu Dva Osam.

image

Živa voda: Angel's Breath

PRESS

Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica ograničen je poradi kapaciteta, zainteresiranima predlažemo da ih osiguraju u pretprodaji. Cijena ulaznice: 50 kn u pretprodaji, 60 kn na ulazu u klub

Tri dana Beatlesa ekskluzivno u IMAX-u, 11. do 13. veljače

Posljednji koncert Beatlesa na krovu diskografske kuće bit će prikazan u IMAX formatu u CineStar Arena Zagreb od 11. do 13. veljače. Mnogima omiljeni bend, koji više ne postoji, može 'nastupati' jedino putem snimke, što će obožavatelji diljem svijeta zasigurno iščekivati s oduševljenjem.

image

The Beatles: Get Back - The Rooftop Concert

LINDA MCCARTNEY

Svoj posljednji koncert poznat kao "The Beatles: Get Back - The Rooftop Concert IMAX" održali su na krovu londonske diskografske kuće u ulici Savile Row, a sad je po prvi put optimiziran ekskluzivno za IMAX ekrane; digitalno je remasteriran kako bi kvaliteta slike i zvuka bila savršena. Svi ljubitelji Beatlesa požurit će po svoje ulaznice jer je riječ o limitiranom broju sjedala, samo tri IMAX projekcije bit će dostupne od 11. do 13. veljače u CineStar Arena IMAX-u. Pogledajte ovu doista ekskluzivnu snimku posljednjeg koncerta jednog od najvećih bendova svih vremena u dokumentarcu trostrukog oskarovca Petera Jacksona. Kupnja ulaznica moguće je na blagajnama CineStara, putem aplikacije i online.

Linker
26. travanj 2024 10:30