Školska knjiga
DISTOPIJA

Za ljubitelje 'Sluškinjine priče': Stiže još jedna serija prema djelu Margaret Atwood

Vijesti da će još jedno djelo spisateljice Margaret Atwood dobiti ekranizaciju oduševit će sve obožavatelje serije 'Sluškinjina priča' koja je lani bila jedan od televizijskih hitova te pokupila osam Emmyja te dva Zlatna globusa.

Potaknuti velikim uspjehom serije "Sluškinjina priča", Paramount Television i Anonymous Content odlučili su adaptirati trilogiju "MaddAddam" za televiziju. Još jedna distopijska priča kanadske spisateljice sastoji se od tri dijela: "Oryx and Crake" ("Gazela i kosac), "The Year of the Flood" ("Godina potopa") i "Maddaddam" ("Ludi Adam"). Atwood je priznala kako je oduševljena vizijom koju za njezino djelo imaju producenti David Kanter, Bard Dorros, Angus Wall, Linda Carlson i Kent Kubena te da nestrpljivo čeka početak suradnje.

Ovog puta gledat ćemo postapokaliptičnu priču o maloj grupi preživjelih koji žele izgraditi novi svijet nakon što je globalna epidemija "pobrisala" većinu ljudske rase s lica Zemlje.

Adaptacija romana "Sluškinjina priča" iz 1985. godine koju je lani napravio streaming servis Hulu je postala njihova dosad najuspješnija serija:nagrađena je s osam Emmyja i dva Zlatna globusa, među kojima su i nagrade za najbolju glumicu koje su otišle u ruke Elisabeth Moss. Nakon toga nam je stigla mini-serija "Alias Grace", također ekranizacija romana Margaret Atwood, a najavom još jednog projekta dokazano je da nakon velikog uspjeha serije svi žele raditi s prvom damom distopijske književnosti. S obzirom na to da još nisu poznati detalji poput angažiranih glumaca niti datuma izlaženja, imate dovoljno vremena da prije gledanja serije pročitate knjige.

Linker
24. travanj 2024 17:20