KOLEKTIVNI NARATIVI

Zanimljiva izložba otvara novu sezonu u zagrebačkoj galeriji

U četvrtak 15. rujna u 19 sati u zagrebačkoj Galeriji Contra u Frankopanskoj 22 (u dvorištu) otvara se zanimljiva izložba umjetnice Tanje Deman. 

Tanja Deman, koja se u svom radu bavi istraživanjem odnosa između izgrađenog i prirodnog okoliša, posebice modernističkom arhitekturom, javnim i kulturnim institucijama te geološkim strukturama i krševitim pejzažima, predstavit će na izložbi fotokolaže iz serija Hramovi kulture (2014) te rad ‘Arena’ iz serije Kolektivni narativi (2013.).

Serija fotokolaža Kolektivni narativi (2013.) bavi se različitim načinima masovnog gledanja koji u sebi sadrže i ritualni moment, kao što su sportski i scenski spektakli i njihovim arhitektonskim okruženjem u koje umjetnica uključuje element prirode. Serija Hramovi kulture (2014.) tematizira različite javne institucije poput muzeja, knjižnica, kazališta, umjetničkih paviljona i galerija na način da ih umjetnica dekontekstualizira i stvara inačicu njihova identiteta s određenim ironijskim predznakom.

Ubacivanjem prirodnog elementa u prostore rezervirane i određene za neku ljudsku aktivnost, Tanja Deman stvara pomaknute hibridne svjetove u kojima se stapaju dva različita konteksta; prostor institucija koji podrazumijeva urbano nasljeđe i kontemplaciju prirode koja zauzima sve manje prostora u urbanim ambijentima.

Izložba ostaje otvorena do 15.listopada 2016., a više o umjetnici možete saznati na web stranici: www.tanja-deman.com.

Linker
19. travanj 2024 00:46