Profimedia, Planet
U sklopu izložbe u HDLU-u

Zanimljivi filmovi s Johnom Malkovichem koje dosad nismo imali prilike vidjeti

U sklopu izložbe Sandra Millera "Malkovich,Malkovich,Malkovich: Hommage fotografskim majstorima" koja se trenutačno može razgledati u Meštrovićevom paviljonu, prikazuju se i zanimljivi kratki filmovi s Johnom Malkovichem u glavnoj ulozi koje dosad nismo imali prilike vidjeti.

Filmove "Butterflies", "Ecstasy", "Hell" i "Psychogenic Fugue" režirao je fotograf Sandro Miller te je s njima gostovao na festivalima diljem svijeta. Nastali su kao 'produžena' suradnja slavnog glumca i fotografa, a čiji je umjetnički projekt Hommage fotografskim majstorima postao iznimno cijenjen. U Meštrovićevom paviljonu izložba i filmovi u sklopu nje se mogu se pogledati sve do 9. travnja 2017.

Sandro Miller – BUTTERFLIES, 01:49”

"Butterflies" je uznemirujući film o putu koji odabiru brojni muškarci diljem svijeta. Suočeni s nezaposlenošću ponekad se okreću demonima našega društva – pornografiji, opijanju, drogi, razvodu i samoubojstvu. Snimljen 2011. godine, film "Butterflies" iste je godine prikazan na filmskom festivalu u Cannesu u kategoriji novih redatelja.

Sandro Miller – PSYCOGENIC FUGUE, 20:16”

U kratkom filmu "Psycogenic Fugue" rekreirani su neki od kultnih likova i scena proizašli iz uma Davida Lyncha. Snimljen 2016. godine, film je premijerno prikazan na prvom izdanju glazbenog festivala pod imenom Festival of Desruption, a koji je u Los Angelesu, u Kaliforniji osmislio i pokrenuo filmski redatelj David Lynch.

Film je trenutačno moguće kupiti i na web stranici:http://www.playinglynch.com/intro. Zarada filma ići će u zakladu Davida Lyncha za transcendentalnu meditaciju (David Lynch Foundation for Transcendental Meditation).

Sandro Miller – HELL, 08:52”

U filmu "HELL" riječ je o lakovjernosti, neznanju i ispiranju mozga. Film progovara o uskogrudnosti onih koji žive u svojim špiljama i vjeruju sjenama, iako su okruženi istinom. Upravo su ti slijepi pojedinci u naš svijet doveli najokrutnije činove nasilja nad čovječanstvom ikad poznate.Snimljen 2016. godine, film "HELL" prikazan je na izložbama diljem svijeta, primjerice u Francuskoj, Poljskoj, Španjolskoj, SAD-u te Kanadi. Film je prikazan i na Međunarodnom festivalu kratkog filma u Torontu u studenom 2016.

Sandro Miller – ECSTASY, 01:43”

Radnja kratkog filma "Ecstasy" vrti se oko Talijana Guida, koji se u klupskom WC-u priprema za još jednu razvratnu noć. Film je snimljen 2013. godine.

Ulaz na projekcije je besplatan uz predočenje ulaznice za izložbu.

Linker
19. travanj 2024 01:55