Press
ZMAJURJEVO

Željezno prijestolje, vitezovi i leteći zmajevi u srcu Zagreba

Svijet fantasyja stiže u Zagreb – samo dva dana prije premijere nove, 6. sezone HBO-ove serije “Igra prijestolja”, obožavatelji fantastičnog svijeta Westerosa imat će priliku zasjesti na Željezno prijestolje u zagrebačkom parku Ribnjak.

Frekventni gradski park na jedan će dan postati srednjovjekovno selo zahvaljujući Zmajurjevu koje će se održati 23. travnja, a posjetitelji će moći prošetati selom u srednjovjekovnom stilu, okrijepiti se u taverni te saznati više o alatima i starim zanatima. Uz to, moći će sudjelovati u streličarskom turniru, natjecanju u bacanju koplja u metu, potezanju užeta, bacanju potkove i skakanju u vreći.

press




Uz repliku Željeznog prijestolja, posjetitelje očekuje i uzbudljiv susret s letećim zmajem koji će nadletjeti ZmaJurjevo u tehnici projiciranja 3D mapping , a neće nedostajati ni borbi vitezova, kao ni bogatog kulturnog, zabavnog i edukativnog programa za sve generacije. Večernji sati rezervirani su za predstavu o borbi sv. Jurja u izvedbi Reda Čuvara grada Zagreba te simbolično paljenje jurjevskog krijesa.

ZmaJurjevo je inspirirano legendom o borbi svetog Jurja protiv zmaja, a organizatori su Udruga Red Čuvara grada Zagreba i Centar mladih Ribnjak.

Linker
15. travanj 2024 06:20