Multidisciplinarni centar

Bolnica s pet zvjezdica: Tim međunarodno priznatih liječnika njihova je najbolja preporuka

Specijalna bolnica Primamed, najmodernija privatna bolnica u Hrvatskoj specijalizirana za niz kompleksnih disciplina, obilježila je u svibnju prvu godinu uspješnog rada, a tim povodom njezin ravnatelj, zagrebački liječnik Gzim Redžepi, najavljuje i veliko proširenje te 24-satno radno vrijeme.

U svom javnozdravstvenom sustavu, Grad Zagreb je nekad pružao dvadesetak nadstandardnih usluga, a danas osigurava desetak nadstandarda u području zdravstva, što je i dalje izvrstan rezultat te bi ga trebao pratiti i privatni zdravstveni sustav u Hrvatskoj. Upravo se tom mišlju vodio dr. sc. Gzim Redžepi, specijalist interne medicine i subspecijalist pulmologije, kada je prije godinu dana u Zagrebu otvorio Specijalnu bolnicu Primamed u kojoj je okupio izrazito jaki tim međunarodno priznatih liječnika, među kojima je i čak dvoje akademika, 12 sveučilišnih profesora i 18 doktora znanosti.

"Htjeli smo postati nova, dodana vrijednost u društvu i biti prepoznati ne samo po vrhunskoj dijagnostici koju pružaju naši stručnjaci te po najsuvremenijoj opremi, već i po odnosu prema svakome tko uđe u našu bolnicu i koristi naše usluge. Sudeći prema recenzijama dosadašnjih korisnika, ali i reakcijama struke, rekao bih da smo u tome i uspjeli", komentirao je Gzim Redžepi, ravnatelj bolnice koja je, osim za liječenje poremećaja disanja u spavanju - po čemu su već nadaleko poznati - specijalizirana i za čitav niz kompleksnih medicinskih disciplina.

image

Ideja pri uređenju prostora Specijalne bolnice Primamed bila je da ne djeluje odviše "bolnički"

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"Centar za poremećaje disanja i prestanak disanja u snu pokazao se kao vrlo učinkovit sustav za brzu i istovremeno vrlo temeljitu obradu pacijenta. Po istom multidisciplinarnom modelu organizirali smo i sve naše druge subspecijalističke djelatnosti - pulmologiju, kardiologiju, otorinolaringologiju, oftalmologiju, ginekologiju i opstetriciju, radiologiju, urologiju, gastroenterologiju, reumatologiju, endokrinologiju, neurologiju, psihijatriju i psihološku praksu. Rekao bih da je sinergija ciljanog profesionalnog djelovanja kroz timski rad ključ uspjeha naših rezultata u borbi protiv poremećaja disanja u snu te nam ujedno i omogućuje da u jednoj godini obavimo više od 3000 postupaka polisomnografije, CPAP terapije i drugih postupaka kojima se liječi opstruktivna apneja. Iako je prognoza kod liječenja ovakvih poremećaja disanja u snu dobra, na žalost velik broj ljudi još se uvijek ne odlučuje na liječenje, što može dovesti do vrlo ozbiljnih zdravstvenih problema - od hipertenzije, zatajivanja srca te do povrede ili smrti prilikom upravljanja motornim vozilom ili u sličnim nesrećama koje su posljedica hipersomnolencije", pojašnjava dr. Redžepi.

image

Ravnatelj je iznimno ponosan što je u svoj tim okupio vrhunske stručnjake koji dijele jednake vrijednosti prema poslu

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Možda je manje poznato da u Primamedu djeluje i vrlo uspješan multidisciplinarni centar za liječenje debljine u kojemu osoba najprije prolazi kompletnu laboratorijsku obradu i druge specijalističke preglede za potrebe dijagnostike, a na putu do izlječenja pretilosti, koja je u svojoj osnovi stanje neprekidne upale organizma, pacijent na raspolaganju ima i psihologa koji ga vodi i ohrabruje.

"Jako smo zadovoljni i s rezultatima grupne i individualne psihoterapije, koje također pružamo u Primamedu. Upravo sada proširujemo prostor za rad u grupnim seansama, koje vode dva izvrsna psihologa i koji se pokazao kao posebno učinkovita metoda u odvikavanju od pušenja. Događanja u protekle dvije godine, ne samo na globalnoj razini, već i lokalno - od potresa, nesigurnosti i neizvjesnosti - pokazala su da su rad na sebi i higijena mentalnog zdravlja važniji nego ikada ranije", navodi dr. Redžepi.

Zdravstveno osoblje Primameda u svojem se radu uvelike oslanja i na umjetnu inteligenciju te uređaje najnovije generacije.

image

Kabinet za otorinolaringologiju kao i svi drugi odjeli vrhunski su opremljeni

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Primjerice, svoj su laboratorij nedavno opremili dvama novim uređajima tvrtki Siemens i Roche te sada predstavljaju sami vrh ponude usluga u hematološkoj i specijalističko-biokemijskoj dijagnostici, koagulaciji, alergologiji i drugima. U Primamedu pacijenti mogu birati i hoće li kolonoskopiju, laringoskopiju, cistoskopiju, bronhoskopiju i kolposkopiju obaviti u sedaciji, što ne samo da olakšava proces samih pretraga, već i u potpunosti otklanja bol i nelagodu.

Zbog značajne potražnje, postojeće smještajne kapacitete za svoje pacijente planiraju povećati za dodatnih osam kreveta, a izrazito im je važno i ulaganje u odjel rađaonice.

Već do kraja ove godine Primamed će imati i dvije kirurške sale te će postati jedina privatna hrvatska bolnica koja je za svoje pacijente otvorena 24 sata dnevno. Međutim, poslovni planovi Uprave bolnice tu ne staju - s ponosom najavljuju kako su započeli intenzivno ulaganje u otvaranje dviju zasebnih jedinica - Primamed Beauty i Primamed Pharmacy.

image

Prostor ove specijalne bolnice opremila je poznata dizajnerica interijera

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"Primamed Beauty, kao što ime sugerira, pokrivat će područje estetske medicine i estetske kirurgije te ćemo raditi na svim postupcima uljepšavanja koji su danas dostupni. U Primamed Pharmacyju, specijaliziranoj ljekarni, naši će korisnici moći dobiti sve od potrebnih lijekova i pripravaka. Takav zaokruženi pristup u ponudi vrhunske zdravstvene usluge na našem tržištu još uvijek nije zaživio, no mi smo se, razmišljajući o konceptu bolnice, vodili najboljim zdravstvenim praksama u Europi i svijetu te čvrsto vjerujem u to da je takva jedna bolnica po mjeri čovjeka, potrebna u Hrvatskoj", ističe dr. Redžepi.

Na njegov životni put i sva uvjerenja - pa tako i na iznimnu predanost poslu, osobinu koju će potvrditi svi koji ga znaju - najviše je, osim oca i majke, utjecao djed, koji je iz Makedonije u Zagreb došao 1949. Tu je, u Masarykovoj ulici, otvorio poznatu slastičarnicu "Zagreb", koja je i danas u obiteljskom vlasništvu. Poticao je unuka da studira medicinu, koju je ovaj i inače beskrajno volio. Igrom slučaja, tijekom njegova studija, djeda je paraliza vezala za krevet, a o njemu je u tom razdoblju najviše brinuo upravo on.

image

Ravnatelj Specijalne bolnice Primamed dr. sc. Gzim Redžepi, specijalist interne medicine i pulmologije

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"U tih pet godina do kraja sam osvijestio koliko je važno pomoći bolesniku u trenutku kad mu je loše, kad ga boli, kad se osjeća preplašeno, bespomoćno i teško, koliko mu teško pada čekanje na pomoć, ma koliko kratko bilo. Zato želim da u našoj bolnici pacijent dobije najbolju moguću pomoć u trenutku kad mu je najvažnija i najpotrebnija", kaže dr. Redžepi, dodajući da su godišnjicu osnutka, umjesto domjenkom, obilježili humanitarnom akcijom "Veliki krug, malih ljudi" u kojoj su prikupili više od milijun kuna pomoći za stanovništvo ratom pogođene Ukrajine.

"Raduje me što u Primamedu svi dijelimo jednake vrijednosti i što sam okružen ne samo vrhunskim stručnjacima, već i kvalitetnim osobama čiji osobni integritet znači da se, kako privatno, tako i u poslu, vode poštenjem, obazrivošću i djelovanjem za boljitak, odnosno dobro drugoga", kaže dr. Redžepi.


Sadržaj nastao u suradnji sa Specijalnom bolnicom Primamed

Linker
22. travanj 2024 07:27