svevremenski hit

‘Briljantin‘ kao vječna inspiracija! Serija koju jedva čekamo - ‘Rise of the Pink Ladies‘ gledat ćemo u dahu

‘Briljantin‘ je svijet počeo osvajati na daskama Broadwayja, a potom i na filmskom platnu. Skoro pedeset godina kasnije, gledat ćemo seriju koja je ponovno inspirirana tim kultnim uratkom.

Na Valentinovo 1972. godine "Briljantin" je ugledao svijetlo dana, tad na kazališnim daskama. Šest godina poslije, istoimeni film izašao je i postao vremenom kultni uradak.

Skoro pola stoljeća kasnije, Paramount+ potvrdio je povratak popularne ekipe - Pink Ladies miljenice su brojnih obožavatelja franšize. Riječ je o "ružičastim damama": Rizzo, Jan, Marty i Frenchy, no kako je radnja serije smještena četiri godine prije radnje filma, slavna Sandy se ne pojavljuje.

Serija "Rise of the Pink Ladies" vratit će nas u nostalgične scene srednje škole Rydell High, iste one na čijim je stepenicama izveden hit "Summer Loving". Poznate po tome da nose odgovarajuće ružičaste jakne, dame će biti glavni fokus serije.

Deset epizoda nadolazeće serije napisat će Annabel Oakes - producentica, spisateljica i redateljica Netflixove serije Atypical. Po nazivu serije, možemo zaključiti da će Pink Ladies vladati školom.

Čitajte i: ‘Beznandno odana‘: Olivia Newton-John obranila ‘Briljantin‘ od kritika da je seksistički i rasistički

Serija je prvo bila najavljena za HBO Max, pod nazivom "Grease: Rydell High", ali je kasnije premještena u Paramount.

Najava serije "Grease: Rise of the Pink Ladies" nije jedini nadolazeći projekt vezan za "Briljantin". Prije dvije godine objavljeno je da je u izradi i film, kojem je također radnja postavljena u prošlost, pod nazivom "Summer Loving". Dodatne informacije Paramount+ podijelit će skoro.

Linker
25. travanj 2024 16:20