Getty Images/iStockphoto
Knjiga je mrak!

Čitanje u doba korone: Na prvoj online Noći knjige čekaju vas zabavni paneli, radionice i kvizovi

Iako je poseban program poznate knjiške manifestacije morao biti otkazan, ljubitelji knjige ipak neće ostati uskraćeni za zabavan program u virtualnom okruženju.

Svima koji obožavaju čitati sigurno je poznat datum 23. travnja - Svjetski dan knjige koji se diljem planete tradicionalno obilježava u knjižarama i knjižnicama raznim programima, gostovanjima autora, potpisivanjima knjiga i radionicama za djecu. A od 2013. godine, u formi Noći knjige, obilježava se i u Hrvatskoj.

Noć knjige i knjiški program Knjiga je mrak 2020. godine trebala su obilježiti druženja, paneli, spavanje u knjižari i dolazak britanske autorice Lise Jewell. Međutim, program je zbog pandemije korona virusa morao biti otkazan. No, to nije spriječilo Hoću knjigu da organizira zabavan program i u online okruženju.

Paneli, radionice, kviz

Hoću knjigu
Online program 'Knjiga je mrak' u sklopu Noći knjige uključuje panel knjiških blogera, radionicu za djecu i Harry Potter kviz.

Tako nas ove godine očekuje prvi takav panel knjiških blogera, zanimljiv i koristan panel vezan uz objavljivanje knjiga u Hrvatskoj, u kojem će sudjelovati najveći urednici, izdavači i autori, kao i kratko javljanje popularnih autora Kristiana Novaka, Sanje Pilić i ponavljačice Sarah Pinborough te radionica za djecu i najpopularniji Harry Potter kviz.

A kako je od početka pandemije u Hoću knjigu na snazi akcija Knjigom protiv korone, u kojoj je više od sedam tisuća artikala na akciji, sigurni smo kako će svaki knjigoljubac za sebe pronaći nešto zanimljivo; bilo u programu, bilo u asortimanu.

U program Knjiga je mrak možete se uključiti 23. travnja od 17 sati uživo na Facebook stranici Hoću knjigu.

Linker
18. travanj 2024 07:36