Milica Czerny Urban
12.lipnja

Damir Urban & 4 i Zagrebačka filharmonija pod zvijezdama: Spektakl koji se ne propušta

Jedinstveni ambijent Plato Gradec na Gornjem Gradu 12. lipnja bit će protkan zvucima glazbenika i umjetnika Damira Urbana i njegove Četvorke u pratnji Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem dirigenta Krešimira Batinića.

Uz spektakularan pogled i lagani ljetni povjetarac publika će imati priliku uživati u nadaleko poznatom vokalu Damira Urbana, dok će njegovu zaraznu energičnost nadopuniti četiri sjajna glazbenika: gitarist Luka Toman, basist Sandi Bratonja, bubnjar Marco Bradaschia te Saša Markovski na klavijaturama.

Zagrebačka filharmonija orkestar je 146-godišnje tradicije vrhunskog muziciranja u Zagrebu i Hrvatskoj. Promotor glazbene umjetnosti diljem Hrvatske i kulturni veleposlanik Hrvatske u svijetu. Svaki nastup Urbana i Četvorke ima svoju posebnu priču, a u specijalno prilagođenim aranžmanima koje je raspisao Ante Gelo, uz pratnju Zagrebačke filharmonije učinit će 'Urbanizam- koncert pod zvijezdama'' još posebnijom.

‘Iako je bendu i meni svaki koncert jednako važan i iako svakome pristupamo kao da nam je prvi, ali i kao da nam je posljednji, ipak postoje koncerti oko kojih se radna temperatura podigne za par stupnjeva više. To su obično koncerti koji su po nečemu posebni i koji se kao takvi dogode rijetko, a možda i samo jednom u našoj karijeri, koncerti koji od nas traže drugačiji pristup glazbi, dodatno učenje i ozbiljan rad na sebi. Jedan od takvih je koncert koji ćemo održati sa Zagrebačkom filharmonijom na Platou Gradec’, rekao nam je Urban koji ne krije kako je njegovu ekipu već pomalo uhvatila trema.

‘Već par desetljeća nastupamo u formi petorke, a sada ćemo na tu brojku dodati jednu nulu... Tremu koja nas je već sve uhvatila donekle umiruje tek činjenica da smo u iskusnim rukama dirigenta Krešimira Batinića koji će ravnati koncertom’, zaključuje riječki glazbenik.

Linker
15. travanj 2024 07:52