ca
 Marko Lorenzo Blaslov
Ove subote

Danijela priprema spektakl u Puli uz neke dobro nam znane hitove

Nova glazbena turneja Danijele Martinović 'Neopisivo' po svemu je drugačija od ostalih. Čak tisuću minuta proba odrađeno je ususret koncertu koji će se ove subote,18. svibnja od 20 sati održati u Istarskom narodnom kazalištu u Puli.

Novi aranžmani svima nam znanih skladbi zapisani su na čak 350 stranica nota. Zarazni zvuk koji podsjeća na neka davna vremena pravo je osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni. Udaraljke, bongosi, kontrabas, harmonika i klarinet samo su neki od instrumenata koji će Danijelinim, ali i drugim hitovima dati posebnu čar.

U ovoj se novoj glazbenoj priči nastojao pomiriti artistički pristup, a opet se pazilo da pjesme ne izgube svoj prepoznatljivi hitoidni prefiks. Koncept i naglasak ove turneje je na intimnijem prostoru u kojem će i publika na neki način sudjelovati u samom sadržaju. Ovo cijelo zanimljivo glazbeno putovanje bit će upotpunjeno brojnim iznenađenjima za publiku.

Marko Lorenzo Blaslov

Danijela Martinović u suradnji sa stilisticom Teom Jurilj odjevnim će kombinacijama dati dašak glamura te se vratiti visokoj modi. Inspiraciju crpe iz doba Art Decoa koji objedinjuje sklad i kreativnost u cjelinu. Haljine se posebno šiju za ovu turneju. Tako i prateći bend stoji uz bok, te se približava zavodljivom i šarmantnom stilu "zlatnih dvadesetih" gdje ni klasično odijelo ne izgleda konzervativno.

Marko Lorenzo Blaslov

U ovu glazbenu priču Danijela je uključila i vladinu Zakladu „Hrvatska za djecu“. Prihod od prodanih ulaznica s koncerata u Puli, Dubrovniku, Zadru, Varaždinu i Zagrebu namijenjen je Zakladi. Vrhunac ove višemjesečne turneje Hrvatskom veliki je koncert Danijele u organizaciji Zaklade u KD Vatroslava Lisinskog u listopadu ove godine.

Ulaznice za koncert u Puli mogu se kupiti na blagajini INK Pula kao i on line putem službene web stranice Istarskog narodnog kazališta, www.ink.hr.

Linker
22. studeni 2020 20:41