Prirodni pomagači

Donose sreću i novac: Ovo su najpoželjnije biljke prema feng shui vjerovanju

Zeleni ‘ljubimci‘ među najpouzdanijima su kad je u pitanju podizanje energije u prostoru, a određene vrste mogu unijeti u vaš dom razne blagodati. Ipak, važno je znati i na koje je mjesto potrebno položiti biljku kako bi učinak bio potpun.

Jeste li znali da su, prema feng shui praksi, biljke poznate kao najpouzdaniji iscjelitelji negativne energije? I ne samo to, već one imaju moć prizvati pozitivnu energiju, bogatstvo i zdravlje u naše domove, a tako i u naše živote. No, važno je znati na koje mjesto treba staviti biljku kako bismo osigurali njezin pozitivan učinak. Biljke je, primjerice, uvijek dobro držati u dnevnom boravku i blagovaonici, a trebalo bi izbjegavati postavljanje biljaka u spavaću sobu ili kupaonicu.

Važno je pripaziti i na vrstu biljke - sve one igličastog oblika vraćaju lošu energiju osobi u blizini, a posebno valja izbjegavati kaktuse koji su poznati kao širitelji intenzivne energije pa mogu izazvati svađe. Bonsai može usporiti napretke u životu, a puzavci također mogu usporiti određene segmente života. No, postavljanje biljke kako biste ostvarili željene rezultate nije dovoljno, već joj je potrebno podariti pregršt brige i topline, presaditi je kada dođe vrijeme za to i ukloniti uvelo lišće.

image

Biljke je najbolje držati u dnevnom boravku i blagovaonici

PEXELS

Čitajte i: Od ‘baby roze‘ do vibrantne ružičaste: Osvježite svoj dom detaljima u hit boji

Biljke srećonoše

Prema feng shuiju, najpoželjnije su biljke božur, magnolija, orhideja i bambus. Bambus je, tako, poznat kao izdržljiva biljka koja je uvijek intenzivno zelena, brzo raste, a simbolizira zdravlje te ga je najbolje držati na jugu ili jugoistoku. Monstera je jedna od omiljenih biljki za unutrašnje prostore, a njezin rast i širenje predstavljaju napredak. Najbolje ju je smjestiti u sjeveroistočni dio doma, a učinak u svrhu karijernog napretka bit će uspješan ako je položite na Sjever.

Moć orhideje

Što se tiče orhideja, one su poznate kao jedna od najpozitivnijih vrsta cvijeća, a najbolje će funkcionirati na Istoku. Prema feng shuiju, orhideja ima moć privlačenja sreće u ljubavi i karijernog uspjeha, ali i istjerivanja negativnih osoba iz života. No, one se najčešće povezuju sa ženskom energijom pa se smatra kako najviše sreće i pozitivne energije donose upravo ženama.

image

Orhideje su poznate kao jedna od najpozitivnijih vrsta cvijeća

PEXELS

Čitajte i: Zaboravite četvrtaste bordure: Novi hit u uređenju interijera su okrugla ogledala!

Biljke koje privlače novac

Među vjerovanjima feng shui prakse, krasula je jedna od najpoznatijih biljaka koje privlače novac i blagostanje, a poznata je i kao biljka prijateljstva, ali i sreće. U Aziji je smatraju financijskom srećonošom, a mnogi je drže u svojim uredima kako bi privukli karijerni napredak. Osim što donosi pravi energetski profit, krasulu je lako održavati: uz dovoljno svjetla i tek malo zalijevanja, ona će cvjetati od zime do proljeća, a najbolje ju je držati blizu prozora, na ulazu u radni prostor ili u jugoistočnom dijelu doma.

image

Krasuli je drugo ime japansko drvo novca

PEXELS

Čitajte i: Veliki povratak tapeta retro stila: U prostor unose novu priču, a održavanje nikada nije bilo lakše

Ako želite privući novac u svoj život, u tome će vam pomoći i pachira aquatica, poznata i kao drvo novca. Riječ je o biljci u obliku bonsai drvca koja će donijeti sreću, ali potrebno je imati tri ili pet isprepletenih stabala (nikako četiri, jer je to prema feng shuiju nesretan broj). Drvo novca treba biti postavljeno na mjesto s puno svjetla, ali ne smije biti izloženo direktnoj svjetlosti, a privući će financijsku sreću ako ga stavite u istočni dio ili u lijevi kut doma. Važno je da ga ne smjestite u kupaonice niti u jugozapadni dio, a mnogi tvrde kako se posjedovanje ove biljke pokazalo učinkovitim.

Linker
05. ožujak 2024 15:58