WUNMI ONIBUDO
The Smile u Hali

Dugo ih čekamo: Novi bend kreativnog dvojca Radioheada u Zagrebu otvara europsku turneju!

Koncert Radioheada na domaćem terenu nešto je što hrvatska publika već dugo priželjkuje, ali s obzirom na zvuk The Smilea, koji kritičari opisuju kao opušteni i slobodniji Radiohead, a bend nazivaju ‘Radiohead u power trio formatu‘ ovo je jedinstvena prilika za doživjeti Yorkea i Greenwooda u live nastupu.

Koncert Radioheada na domaćem terenu nešto je što hrvatska publika već dugo priželjkuje, ali s obzirom na zvuk The Smilea, koji kritičari opisuju kao opušteni i slobodniji Radiohead, a bend nazivaju ‘Radiohead u power trio formatu‘ ovo je jedinstvena prilika za doživjeti Yorkea i Greenwooda u live nastupu.

The Smile, novi bend kojeg čine Thom Yorke i Jonny Greenwood iz Radioheada i Tom Skinner iz Sons of Kemet upravo u Zagrebu otvara svoju premijernu europsku turneju koncertom koji će se održati 16. svibnja 2022. u Hali Zagreb. Hrvatska će tako postati polazišna točka turneje s preko 30 koncerata novog benda, koji je već svojim prvim singlovima i nastupima izazvao veliku pažnju, a njihov budući album je već proglašen ‘najiščekivanijim izdanjem godine’.

Yorke i Greenwood kreativna okosnica Radioheada, jednog od najutjecajnijih bendova današnjice, pozvali su u The Smile Toma Skinnera, bubnjara benda Sons of Kemet, čiji je prošlogodišnji album "Black To The Future" bio visoko na listama najboljih albuma 2021. godine.

image

The Smile koncert

WUNMI ONIBUDO

Dugo već i hrvatska publika iščekuje koncert Radioheada na domaćem terenu, ali s obzirom na zvuk The Smilea, koji kritičari opisuju kao “opušteniji i slobodniji Radiohead”, a bend nazivaju “Radiohead u power trio formatu” ovo je jedinstvena prilika za doživjeti Yorkea i Greenwooda u live nastupu.

Čitajte i: Legendarni Mance dobio nagradu za životno djelo: Još se uvijek dobro drži, a legenda i kultno sljedbeništvo, i dalje rastu

Odmah rasprodani

Prošlog su vikenda The Smile odsvirali tri uzastopna rasprodana koncerta u rasponu od šesnaest sati, koji su istovremeno emitirani u stvarnom vremenu, putem live streama za publiku širom svijeta. Koncerti koji su održani u londonskom klubu Magazine, te u filmski efektnoj režiji nagrađivanog Paula Dugdalea (The Rolling Stones, Adele, Paul McCartney) streamaniglobalno, već su proglašeni za sada glazbenim događajem godine, a kritika i publika ne prestaju nizati odlične kritike.

image

Thom Yorke, Jonny Greenwood i Tom Skinner čine The Smile.

ALEX LAKE

The Smile su nedavno objavili svoj drugi singl, The Smoke, koji je odmah dodan na A-listu BBC 6 Musica; a pjesma prati debitantski singl benda You Will Never Work In Television Again.

Pogledajte video

Ulaznice za ovaj jedinstven koncert po cijeni od 379 kuna kreću u prodaju u petak, 4. veljače 2022. u 11 sati, mogu se kupiti putem Entrio i Eventim sistema.

Svjetski i regionalni mediji oduševljeni su premijernim koncertom u Londonu.

“Svjetska premijera: Prvi nastup The Smilea, novog benda kreativnog dvojca Radioheada, zasad je glazbeni događaj godine.” - tportal

“Nije to bio loš izlazak za subotu navečer. Gledati The Smile, skoro pa uživo, zajedno sa sretnicima u Londonu.”- Jutarnji list

“The Smile u Londonu - ‘The Bends’ i ‘OK Computer’ za 21. Stoljeće.” - Ravno do dna

“The Smile zapravo jesu Radiohead, ali kondenzirani u power trio format. Riječ power trio ne koristim olako, budući da sva tri člana benda tijekom nastupa sviraju po barem dva instrumenta. “ - Music Box

Linker
27. travanj 2024 02:53