SPOT U REŽIJI DEJANA AĆIMOVIĆA

Ekskluzivna premijera spota benda 21 gram za pjesmu 'Nemir'!

Zagrebački pop rock sastav 21 gram predstavlja spot za pjesmu „Nemir“ koji je režirao redatelj i glumac Dejan Aćimović.

Zagrebački pop rock sastav 21 gram predstavlja spot za pjesmu „Nemir“ koji je režirao redatelj i glumac Dejan Aćimović.

Bubnjar benda Vladimir Bjelica odgovorio nam je na nekoliko kratkih pitanja povodom premijere spota.

Nekoliko riječi o bendu. Tko su članovi, kako ste se okupili, kakvu glazbu svirate? Koji su vam najvažniji glazbeni utjecaji?

21 gram je nastao kad smo Goran Šutić i ja, prijatelji i suradnici iz ranijeg projekta Radio Luksemburg, odlučili razvijati nove ideje, nastale u međuvremenu. Uz rad na pjesmama tražio se i vokal pa je održano nekoliko audicija, sve dok se bendu nije priključio Ivan Šajnović, koji se sjajno uklopio u energiju i izričaj grupe. 21 gram je zaokružen ulaskom gitariste Ivana Marojevića i Domagoja Perišića na klavijaturama.

Kako je došlo do suradnje s redateljem Dejanom Aćimovićem i jeste li zadovoljni načinom na koji je Dejan Aćimović vizualno predstavio vašu glazbu?

S Dejanom nas je povezao zajednički prijatelj Mario Bertok. Imali smo sreće da mu se svidjelo to što radimo i da je imao vremena da nam se posveti. Dejan je izuzetan umjetnik i njegova vizija je rezultirala sjajnim spotom. Nadamo se dugoj suradnji.

Kakvi su vam planovi za blisku budućnost, kada možemo očekivati album ili barem EP? Jesu li u planu neki koncerti?

Prvo ćemo vidjeti kako će proći ovaj singl. Mi imamo spreman materijal za cijeli album, ali mislim da ćemo pokušati ići s još kojim singlom nakon ovoga. To ćemo procijeniti zajedno s izdavačem. Večeras na promociji spota u Vinylu ćemo odsvirati tri pjesme. To će nam biti prvi nastup.

Live premijera spota je večeras u 20h u klubu Vinyl (Bogovićeva 3, Zagreb), ulaz je slobodan!

Linker
26. travanj 2024 01:35