Press
PROMOCIJA ALBUMA "FRIENDS"

Engleski post-punkeri White Lies dolaze u Zagreb

White Lies, hvaljeni engleski post punk band, dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak, 8. studenog 2016. na krilima novog albuma “Friends”.

Najavljen singlom “Take It Out On Me”, novi album je inspiriran bliskim prijateljima benda čiji se životi mijenjaju kako stare, te o osjetljivosti veza koje blijede što vrijeme više prolazi. Priča je to o dvije strane ljubavi, kaže bend, a svijet koji nas okružuje sačinjavaju ljudi do kojih nam je najviše stalo, čak i kada se radi o jako teškom poslu. Album “Friends” s ukupno deset pjesama na novom albumu pokazuje cijeli raspon zvuka, od soft rocka 80-ih, disca, popa, čak i povratka na dark synth rock koji je obilježio njihov debitantski album.

Jedan od najcjenjenjenijih otočkih bendova u zagrebačku Tvornicu dolazi šest godina nakon posljednjeg nastupa. Priča oko benda počinje 2005. godine kada su Harry McVeigh, Charles Cave i Jack Lawrence-Brown karijeru započeli pod imenom Fear Of Flying. Zaokret su napravili kada su se navukli na mračniji zvuk, a time je nastao i novi naziv za bend te su rođeni White Lies čija glavna fascinacija je mračniji zvuk koji je obogaćen modernom produkcijom, a uspoređuju ih s bendovima kao što su Joy Division, Editors, Interpol ili The Killers.

Ulaznice su u pretprodaji 110 kn, a na dan koncerta 130 kn.

Linker
19. travanj 2024 08:27