Novo lice

Fani Solomun novo je ime za koje će se još čuti: Njenu synth-pop pjesmu već hvale glazbeni znalci

Mladu glazbenicu koja je krenula u kantautorske vode već nazivaju domaćom Florence Welch, fronwoman svjetski poznate grupe Florence and the Machine.

Nakon modelinga i pjevanja sa Silenteom, mlada glazbenica Fani Solomun predstavila se kao kantautorica s novim singlom "Dalija", koji je već osvojio glazbene znalce.

Svestrana djevojka po struci je logopedica, sa iskustvom u modelingu, kantautorica Fani Solomun osvojila je simpatije glazbene javnosti baršunastim glasom i sanjivom baladom "Svaki kut", a sada glazbenu priču nastavlja s novim singlom zanimljivog naziva "Dalija (BIG SKY)", pjesmom razigrane synth-pop estetike. Iako su sve pjesme zvukom vrlo različite, ono što povezuje Fanine radove je specifičan i zanimljiv osjećaj za melodiju te dosjetljivi tekstovi.

Pogledajte video

Čitajte i: Netflixovi krimići i vedra playlista: Idealna formula Nike Turković za ljetnu zabavu

Svestrana umjetnica

A što još trebate znati o Fani? Evo njezinog portreta iz pera same kantautorice:

“Zovem se Fani Solomun (iz nekog razloga, svi me pitaju je li to moje pravo ime - jest). Iz Varaždina sam i imam 24 godine. Dio srednje škole završila sam u Kanadi i tad je moj interes za glazbu postao najintenzivniji, pjevajući u srednjoškolskom jazz bendu. Također, provela sam puno vremena u Španjolskoj radeći i školujući se. Kanada i Španjolska su uvelike utjecale na moj glazbeni izričaj, iako se to možda direktno ne osjeti. Inače sam magistra logopedije.

Također, kantautorica sam, glazbu i tekstove svih svojih pjesama pišem sama. No, ako mi se ikada ukaže prilika za suradnjom ili mi neki autor ponudi dobru pjesmu u kojoj ću biti isključivo izvođač, to ne bih odbila.

image
Fani Solomun objavila je drugu pjesmu 'Dalija'
PROMO

Sve u službi dobre glazbe. Ne želim svojom porukom otići eksplicitno u feminizam i girl power pokrete, ali mislim da hrvatskoj sceni nedostaje mladih žena, kantautorica koje imaju ranolik glazbeni izričaj i neopterećen dobar humor.

Zbog svijetlog tena, pjegica i prirodne riđe kose, često me zovu da budem model (primjerice Mura Pehnec i Boris Pavlin. Uglavnom, glazba me najviše privlači i okupira, ali rado sudjelujem i dobro se snalazim u glumačkim i manekenskim vodama. :)

image
Fani Solomun dobro je poznata domaćim dizajnerima.
PROMO

Pjevam od malih nogu, no pažnju publike izvan rodnog Varaždina dobila sam krajem 2019. godine, gostujući na premijeri solo albuma Tibora Karamehmedovića, frontmena grupe Silente", zaključila je Fani.

Čitajte i: Premijera je bila u Brazilu, a sad dolazi kod nas! Film Tare Thaller ‘Svetica nemogućeg‘ na 15. Festivalu tolerancije

Iako je "Dalija" žanrovski drugačija od prethodnih uradaka, duhovitim i intrigantnim tekstom te istovremeno zrelim, a razigranim altom, Fani pjesmi ponovo daje svoj prepoznatljivi kantautorski pečat. "Dalija ne zna točno što bi, ali želi još. Vječito želi zgrabiti više. Kad joj ne uspije, nikada se pita je li njena ruka možda prekratka. Zasluga je uvijek njena, ali krivica nikada. Svi mi imamo jednu Daliju u našim životima. Onaj koji je nema je vjerojatno - Dalija." , otkriva Fani.

image
Zbog izgleda, ali i glazbe neki je već zovu domaćom Florence (and the Machine).
PROMO

Spot za novu pjesmu "Dalija" snimili su Marijo Britvić i Jakov Zadro, dok režiju potpisuje mlada akademska glumica Hana Kunić. U spotu je možemo vidjeti kao jednu od Dalijinih pratećih plesačica, zajedno s varaždinskom plesačicom i koreografkinjom Majom Kućar. Željena Destiny's child vibra spota, kako Fani navodi, ne bi bila moguća bez genijalnog i kreativnog tima iza kamere, a to su: Nela Kliček (stilistica), Monika Rusak (fotografkinja).

Linker
19. travanj 2024 06:10