Promo
CRAFT BEER FESTIVAL

Festival zahvaljujući kojem ćete se zaljubiti u craft pivo

U dva dana Zadar će ponuditi najbolje od hrvatskih craft pivovara: jedinstveni Taste and Travel Festival, koji se održava od 25. do 31. kolovoza, predstavlja Craft Beer Festival zahvaljujući kojem ćete se zaljubiti u domaće hrvatsko pivo.

– Od iznimne je važnosti podržati male hrvatske obrtnike kao što su mikro pivovare. One s jedne strane stvaraju dodanu vrijednost hrvatskom gospodarstvu generirajući nova radna mjesta te promoviraju samozapošljavanje. S druge strane, zanatsko pivo je proizvod dodane vrijednosti koji obogaćuje hrvatsku gastro i turističku ponudu čineći našu zemlju atraktivnijom destinacijom i domaćim i stranim posjetiteljima – – izjavio je Jakov Kolega, jedan od organizatora festivala.

U Hrvatskoj je do sada rođeno više od 20 mikro pivovara koje su osnovali zaljubljenici u pivo. Oni su od hobija i homebrewinga došli do otvaranja vlastite pivovare i kuhanja piva po svojem guštu i receptu. Na festivalu će vlasnici i kuhari mikro pivovara podijeliti svoja saznanja o proizvodnji piva, a posebnost ovog Craft Beer Festivala je i to što će na njemu sudjelovati i dvije zadarske mikro pivovare: Brlog zadružne pivovare i pivovare Varoš.

Beer TastingBeer TastingBeer Tasting
/ Getty Images/iStockphoto
Beer TastingBeer TastingBeer Tasting

Festival će se održati 26. i 27. kolovoza od 17 sati pa sve do 2 sata ujutro na zadarskoj rivi. Posjetitelji Festivala nakon kušanja piva moći će se okrijepiti domaćim jelima u gastro kutku Taste and Travel Festivala, a glazbeni dio Festivala će uz DJ-a Bake Juniora biti popraćen i izvrsnim koncertima grupa Kawasaki 3P koji nastupaju 26. kolovoza od 20.30 sati, dok će 27. nastupiti M.O.R.T. te Mjuzikl.

Taste and Travel, festival inovacija u prehrambenoj industriji, dobre hrane i craft piva treću godinu zaredom ispunit će zadarske kale i ulice mirisom odlične hrane i najukusnijeg piva. Taste and Travel pokrenula je Hrvatska udruga mladih i Klub zadarskih studenata radi lakšeg povezivanja studenata i mladih poduzetnika s prehrambenom industrijom. Pridružili su im se Proizvodi hrvatskog sela i udruga studenata Probion i zajednički stvorili Festival koji promiče inovativnost mladih i istražuje mogućnosti u gastroturizmu te desecima tisuća posjetitelja nudi nove, nezaboravne okuse.

Linker
19. travanj 2024 20:53