ZA SVAKOGA PONEŠTO

Filmski maraton u duhu ‘najstrašnije noći u godini‘: Ovih 5 filmova morate pogledati!

Izdvojili smo 5 filmova s kojima se možete upustiti u večerašnji filmski maraton! Horori, trileri i komedije za one "slabijeg srca" - evo koji su filmovi na našem popisu.

Produženi vikend, pomicanje sata na zimsko računanje vremena i Halloween ili kod nas poznatije - Noć vještica - zvuči kao savršena prilika za filmski maraton! Za one koji su uživljeni u tematiku "najstrašnije noći u godini", zasigurno će horor filmovi biti prvi izbor pa smo napravili popis filmova koje večeras možete pogledati - sami ili u društvu! A na popisu se može pronaći i komedija za one koji bi ovu večer ipak radije proveli uz dobru dozu "strašnog" smijeha.

Fear Street (2021)

Film koji će vas vratiti u djetinjstvo ili mlađe dane, ako ste bili obožavatelj kultne serije knjiga "Ulica straha" R. L. Stinea, sada je idealna večer za filmsku ekranizaciju koja je izašla ove godine.

Cijela trilogija - Fear street prvi dio 1994, Fear Street drugi dio 1978 te Fear Street 1666., dostupna je na Netflixu!

Triptih se može nazvati i "slasher" hororima koji se drže okvira užeg žanra u elementima maskiranih psiho-ubojica s hladnim oružjem, ugroženog tinejdžera u fiktivnom američkom gradiću, uz neke nadnaravne elemente poput vještičjeg prokletstva. U svakom slučaju, neće vam biti dosadno, i neće vam biti svejedno!

Čitajte i: Hrvati pohrlili u kina: ‘Toma‘ u prvom vikendu prikazivanja srušio rekord star deset godina!

The Wolf of Snow Hollow (2020)

Bijelu boju snijega i sivilo grada razbija boja svježe krvi - već možete zamisliti scene iz napetog trilera The Wolf of Snow Hollow!

Monotonu snježnu svakodnevicu fiktivnog planinskog gradića Snow Hollowa poljulja pojava masakriranih ženskih tijela, svježe raskomadanih na bijelom snijegu, a zločini se nastavljaju samo u noćima punog Mjeseca.

Svjedoci ne postoje, a tragovi ukazuju na to da bi ubojica mogla biti neka životinja. Šerif, profesionalan u svom poslu bori se s buntovničkom kćeri i nesposobnim odjelom pokušavajući riješiti misterij niza brutalnih ubojstava. Dok traga za ubojicom, i sam se dovodi u pitanje postoje li vukodlaci?

The Addams Family (2019)

Ako ste danas raspoloženiji za animirane filmove, vrijeme je za omiljenu čudnu obitelj Addams!

The Addams Family komedija je iz 2019. godine stvorena za razbibrigu u obiteljskoj atmosferi.

Morticia Addams odana je djeci i zlobnom, ali dobrom mužu Gomezu koji je u nju strastveno zaljubljen. Njihova kći Wednesday uvijek je loše raspoložena tinejdžerka s dugom crnom pletenicom i specifičnim smislom za humor, dok njezin desetogodišnji brat Pugsley obožava upadati u probleme. Ujak Fester je veseljak koji je neprestano u sukobu sa zakonom, a čitava je obitelj u lošem odnosu s Margaux Needler, lokalnom TV zvijezdom koja uređuje domove i pod svaku se cijenu želi riješiti Addamsovih iz susjedstva. U goste toj mračnoj obitelji dolazi uža i šira obitelj što dodatno uznemiri Margaux i lokalno stanovništvo! A ostalo - pogledajte i uživajte!

Čitajte i: Knjiga, film, kazalište po izboru Nataše Janjić Medančić: Ako još niste, pogledajte ovu genijalnu seriju koja je mnoge osvojila

The Shining (1980)

Vječni klasik Stanleyja Kubricka također se našao na našem popisu must watch filmova ovog Halloweena! Film je nastao prema istoimenoj noveli Stephena Kinga i donosi zastrašujuću, ali izvanrednu priču o piscu i njegovoj obitelji koja dobiva posao pazikuće u izoliranom ukletom hotelu u kojem se događaju razne nadnaravne aktivnosti te ih na posljetku dovode do ludila. Glavne uloge odigrali su Jack Nicholson, Shelley Duvall, Scatman Chroters i Danny Lloyd.

The Conjuring I (2013)

Radnja prvog dijela ovog američkog klasika odvija se 1971., a prati život bračnog para koji se s djecom doselio u novu kuću na Rhone Islandu gdje se počinju događati neobične situacije poput udaranja ptica u prozor, zaustavljanja satova u 3:07 i tome slično.

U priču se ubrzo upletu i istraživači paranormalnog - bračni par Ed i Lorraine, a kako će se riješiti ova "strašna" situacija, saznajte na Netflixu!

Svi filmovi dostupni su na Netflixu ili HBO GO!

Linker
23. travanj 2024 19:19