Youtube
Što ćemo gledati?

Filmski pregled tjedna: Traileri koje ne smijete propustiti

Tjedni pregled trailera koje vrijedi pogledati: što zbog priče, što zbog redatelja ili, pak, glumaca. Ako su vam promaknuli, donosimo vam ih sve na jednom mjestu!

War for the Planet of the Apes

Predstavljen je još jedan trailer za treći dio iz znanstveno-fantastične franšize Planet majmuna, redatelja Matta Reevesa. U glavnim ulogama ćemo gledati Woodyija Harrelsona, Judy Greer, Andyja Serkisa, Stevea Zahna, Maxa Lloyda-Jonesa, Tyja Olssona i Saru Canning. Caesar (Andy Serkis) i njegovi majmuni prisiljeni su na smrtonosni sukob s ljudskom vojskom koju predvodi nemilosrdni Pukovnik (Woody Harrelson). Nakon što majmuni pretrpe goleme gubitke, u Caesaru se probude mračne misli te krene u osvetnički pohod. Nakon što se napokon nađu licem u lice, Caesar i Pukovnik sudjelovati će u epskoj bitci koja će odlučiti o sudbinu obiju vrsta, te o budućnosti planeta. Film u kina stiže 13. srpnja.

Transformers: The Last Knight

U petom nastavku serijala o Transformersima, koji je nastao prema jednoj od najpopularnijih dječjih igračaka, razbijaju se temeljni mitovi iz franšize. Ljudi i Transformersi su u ratu, a ključ za spašavanje budućnosti nalazi se u tajnama prošlosti - u skrivenoj povijesti Transformersa na Zemlji. Osim Marka Wahlberga i Anthonyja Hopkinsa, u ovom nastavku ćemo gledati i Josha Duhamela, Stanleyja Tuccija, Johna Goodmana, Gemmu Chan i mnoge druge. Film u kina stiže 22. lipnja.

Okja

Film "Okja" stiže direktno na Netflix, a radi se o prvom uratku južnokorejskoj redatelja Bonga Joon-hoa nakon filma "Snowpiercer" iz 2013. godine. Priča prati djevojčicu čija najbolja prijateljica - misteriozno, ogromno stvorenje imena Okja, je ugrožena od strane nepoznate, velike multinacionalne korporacije. Glavne uloge u filmu tumače Tilda Swinton, Seohyun An, Jake Gyllenhaal i Paul Dano.

Battle of the Sexes

Film prati kultni teniski meč između Billie Jean King i Bobbyja Riggsa 1973. godine koje su utjelovili oskarovka Emma Stone i Steve Carell. Njegove seksističke izjave prožimaju cijeli trailer, a film o povijesnom meču u kina stiže u rujnu.

The Glass Castle

Adaptacija romana "The Glass Castle" iz 2005. godine donosi zanimljivu priču s odličnim glumcima: Brie Larson, Naomi Watts i Woodyjem Harrelsonom. Djelo autorice Jeanette Wallis iz 2005. godine napokon je dobilo svoju filmsku verziju: ona opisuje svoju disfunkcionalnu obitelj, odnosno svoj odnos s majkom umjetnicom i ocem alkoholičarem.

Linker
18. travanj 2024 12:03