Vraćaju nam se strani izvođači

Future Islands nastupaju u Zagrebu: Bend koji je oduševio svijet kod Lettermana, vraća se u Hrvatsku

Američki bend koji je postao miljenik i zagrebačke publike Future Islands u ožujku 2022. dolaze u Tvornicu kulture u Zagrebu!

Teško da je itko mogao predvidjeti da će jedan nastup četvorke iz Baltimorea, koja je četiri godine ranije oduševila i rasplesala iznenađujuće popunjeni KSET, promijeniti sve u njihovim životima. Ni sami Future Islands zasigurno nisu mogli sanjati što će uslijediti kad su se tog 3. ožujka 2014. spremali za svoj premijerni TV nastup u showu Davida Lettermana, a koji je ubrzo postao prava internetska senzacija koja je u kratkom vremenu generirala milijune pregleda na YouTubeu i postao najgledaniji YouTube video Late Showa.

U najavi svoje koncertne turneje, opet nisu izostavili Hrvatsku - Future Islands 5.ožujka 2022. dolaze u Tvornicu Kulture u Zagrebu!

Pogledajte video

Što su Future Islands napravili da ih je taj četverominutni nastup lansirao među zvijezde? Zapravo ništa, bili su upravo onakvi kakvima ih je domaća publika svojevremeno upoznala u KSET-u, a potom gledala na Terraneu i Dirty Old Festivalu. Bili su iskreni i strastveni, kao i uvijek dok bi izvodili svoj izvanserijski synth-pop, no ovaj put nije ih gledalo stotinjak ljudi u mračnom klubu, već milijuni Amerikanaca na jednoj od najpopularnijih televizijskih emisija u Sjedinjenim Državama. Kad su se te iste jeseni napokon vratili u Zagreb bilo je jasno da nas očekuje potpuno drugačiji koncert, a Future Islands i zagrebačka publika su nas još jednom iznenadili, ovog puta rasprodanom Močvarom u kojoj je nastala atmosfera kakva se ne viđa često, a čiji je vrhunac predstavljalo penjanje publike na omalenu pozornicu koja je do posljednjeg centimetra bila ispunjena sretnim i rasplesanim ljudima.

Čitajte i: Sigurnost je najvažnija: Dimensions festival ‘preselio‘ na kraj ljeta, saznajte sve o razlozima i novostima

Uzlazna putanja benda

Ovu osebujnu četvorku iz Baltimorea čine Gerrit Welmers (klavijature), William Cashion (bas, akustična i električna gitara), Samuel T. Herring (vokal) i Michael Lowry (udaraljke), a pod zajedničkim imenom Future Islands djeluju od 2006. Godine i trenutno iza sebe imaju šest studijskih albuma. Album prvijenac ”Wave Like Home” izlazi 2008. godine, a potpisavši za nezavisnu diskografsku kuću Thrill Jockey, objavljuju drugi studijski album ”In Evening Air” kojim je krenuo veliki proboj ove indie rock grupe prema samom vrhu scene. Njihova new waveom i synth popom inspirirana glazba svoj puni zamah i smisao dobiva na koncertima, gdje Samov nevjerojatan vokal dolazi do punog izražaja, a on se pretvara u rasplesano karizmatično nezadrživo performersko čudo, koje iz sebe izbacuje nadljudsku količinu eksplozivne energije.

image
Future Islands u Zagrebu.
PROMO

Uzlazna putanja benda u relativno kratkoj karijeri nakon objavljivanja albuma ''On The Water'', također za čikaški Thrill Jockey, dovodi ih do već spomenutog nastupa u legendarnoj emisiji "Late Show with David Letterman“. Prije nastupa u spomenutom showu potpisuju ugovor s legendarnom diskografskom kućom 4AD koja okuplja ponajbolje aktualne izvođače iz domene alternativne rock i indie glazbe, a za koju izdaju albume ''Singles'', "The Far Field“ i aktualni "As Long as You Are“ koji je objavljen u listopadu 2020. godine.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 140 kuna mogu se kupiti od srijede, 26.5., u Dirty Old Shopu, Tratinska 18, i Rockmarku, Berislavićeva 13, dok se ne proda predviđeni promotivni kontingent. Nakon toga cijena će im biti 160 kuna, a na ulazu u klub na dan koncerta 190 kuna.

Pogledajte video

Iskrenost, neopterećenost i jasno vidljiv talent da prenesu svoju viziju moderne inteligentne pop glazbe na slušatelje obećavaju nam jedinstven koncert sljedeće godine. Njihov posljednji zagrebački koncertni nastup, onaj u Močvari 2014. godine, je bio rasprodan pa su i neki od najvećih fanova ostali bez svojih ulaznica, nemojte dopustiti da se sličan scenarij dogodi u Tvornici!

Linker
18. travanj 2024 23:27