Restoran Posat

Gastro lokacija u Dubrovniku koja iznova osvaja hedoniste

Ulica Uz Posat povijesnog je značenja za Dubrovnik, a restoran Posat mjesto koje već godinama čuva tradiciju na jedinstven način. Luksuz domaćih i svježih namirnica nit je vodilja restorana, a tradicionalna kuhinja s modernim završetkom pobudit će u trenu gurmana u vama. Ovaj sinonim za dubrovačku kvalitetu i izvrsnost, od 2004. godine grade dva vrsna ugostitelja, koji su učili o kvaliteti i ljubavi prema vrhunskoj usluzi od samih početaka.

Suvlasnici Mario Ševelj i Ivica Udženija prije svega su prijatelji, i to od svojih prvih radnih dana u svijetu hoteljerstva, stoga je njihov uspjeh podjednako priča o prijateljstvu i o poslovnoj izvrsnosti. Kako kažu Bitno je biti prijatelj gostu i ponuditi mu najbolje. Ipak ovaj prostor i zanimanje, naša su ljubav koju gradimo godinama". Restoran Posat je na listi najluksuznijih restorana u Gradu jer su vlasnici željeli ponuditi nešto što ste već vidjeli i okusili, ali na sasvim novoj razini.

Posatovu vrijednost prepoznali su mnogi poznati gosti koji ovdje obavezno uživaju u okusima kuhinje, a vrhunska ponuda probranih ribljih i mesnih delicija obogaćena je i elegantnim uređenjem interijera. Decentno uređenje interijera kojim dominiraju drvo i kamen daju svakom gostu vremena opustiti se u mirisima tradicionalne kuhinje, ali i uživanju u pogledu na zidine i Grad.

Istovremeno vlasnik i chef Ivica Udženija izuzetno cijeni kvalitetu i svježinu proizvoda koje nabavlja iz lokalnog uzgoja i proizvodnje. Svježinu ribljih namirnica održava u morskom bazenu koji je ujedno dio interijera. Tako će na vašem tanjuru uz oku zanimljivoj prezentaciji biti posluženo najbolje iz podmorja. Ove sezone u fokusu su morske šparoge koje su okusom slične motru, a kod nas su poznate kao caklenjača. Ivica predlaže da se ova zanimljiva delicija priprema kao salata ili dodatak hrani jer zbog intenzivnog mirisa i svojstava savršeno odgovara u raznim kombinacijama.

Tradicija ribljih specijaliteta te ostalih finih zalogaja dalmatinske kuhinje, mesnih proizvoda pripremljenih na dubrovački način, savršena su pozivnica u gurmanski svijet restorana Posat koji svojom uslugom podiže ljestvicu luksuza na tanjuru u srcu Dubrovnika.

Linker
20. travanj 2024 03:51