Instagram
govori ono što svi mislimo

Instagram profili koji će vam popraviti dan: Oni se bore protiv problema svih milenijalaca, nije se teško složiti s njima

Jesu li vas ikada neke svakodnevne i naoko nebitne stari toliko živcirale da ste pomislili da bi najradije uzeli karton i protestno izašli na ulicu? Netko se to napokon odlučio napraviti, a za to koriste društvenu platformu na kojoj ih svi mogu čuti, odnosno vidjeti - Instagram. Nakon jednog Njujorčanina koji je postao viralni hit, ubrzo se javila i žena koja se bori za ženska prava, a zatim i pas koji također ima mnogo toga za reći. Njihove objave i protesti će vas nasmijati, no u većini stvari zapravo se slažemo s njima.

U vremenu Instagrama, sve brige, probleme i životne situacije komuniciramo putem memea i humora. Ova kultura postala je sastavni dio naših života, a zahvaljujući Instagramu, s vremena na vrijeme pojave se profili koji su jednostavno neprocjenjivi.

Jedan takav profil zadužene je za sve ono što nitko ne govori, a treba biti izrečeno, odnosno Dude With Sign. Instagram profil preko noći je postao viralan i prava senzacija, a s njegovim porukama se svi možemo složiti. Profil broji 2,2 milijuna pratitelja, a u opisu profila jednostavno je sročio: "Ako ne ustraješ za nešto, past ćeš na bilo što".

Dok većina ljudi na ulice izlazi kako bi prosvjedovala protiv globalnog zatopljenja, politike i bitnih društvenih tema, Seth na ulicama New Yorka protestira protiv najčudnijih i sporednih stvari na koje se svakodnevno svaki milenijalac žali. S obzirom na popularnost koju je dobio, čini se da njegovi znakovi ipak nisu toliko nebitni, a dotakne se i kontroverznih tema, poput - "Seinfeld je bolja serija od Prijatelja"

"Zašto se čini kao da je Merkur uvijek retrogradni", "Ne šalji mi memove s privatnih profila", Prestani objavljivati cijeli koncert na svoj Instagram Story" neke su od njegovih poruka na znakovima. Nedugo nakon njega, pojavila se i ona, odnosno Beth - Dudette With Sign koja se također ima neobične ciljeve i razloge za protest.

"Depilacija postaje preskupa", "Ne, nije zgodan, samo je visok", "Ženski džepovi trebaju biti veći" njezine su poruke i moramo priznati, Beth slažemo se u potpunosti.

Nakon Setha i Beth, bilo je pitanje vremena kada će netko progovoriti o psećim brigama. Za sada najslađi, a nekima i omiljeni profil je Dog With Sign i govori u ime svakog psa i jednako brzo skuplja vjernu vojsku followera koje oduševljava svaka nova objava.

"Ne vjeruj poštaru", "Ne krivi mene za svoje vjetrove"...Ostaje pitanje - Kada će se pojaviti mačka s protestnim znakom?

Linker
24. travanj 2024 00:33