Svijet oko nas

Izašao novi album Mikija Solusa, zanimljivim nazivom opisuje svijet: ‘Hamburgeri, kvizovi i Craft pive‘

Glazbenik iz Zagreba nedavno je proslavio 10 godina djelovanja na sceni, a sada je izdao i četvrti studijski album, čiji je izlazak pomaknuo sa svibnja na studeni, zbog svima znane situacije s pandemijom.

Miki Solus izdao je svoj četvrti studijski album "Hamburgeri, kvizovi i craft pive“. Na albumu se nalazi 11 pjesama, od kojih smo neke već čuli kao singlove; "Melanija“, zatim je uslijedila akustična balada s prepoznatljivim Solusovim rukopisom iz istoimenog filma "Zagrebački ekvinocij“, "Bombonijera“ s kojom je nastupio na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu, "Ljenjivac“, i „Sodoma i Gomora“. Album je sniman u SIPA studiju pod producentskim nadzorom Silvija Pasarića.

image
'Hamburgeri kvizovi i craft pive' četvrti je album Mikija Solusa
FOTOGRAFIJE: PROMO

"Ovaj album nastajao je u periodu u kojem nisam imao stalnu postavu pratećeg benda te sam aranžmane većim dijelom sam odradio, uz par iznimaka. Tematski se album podosta referira na vrijeme i mjesto u kojem je nastao. Album je trebao izaći u svibnju, ali sam zbog covida pomaknuo datum izlaska za studeni. Ako bih sažeo ovaj album u par stihova, to bi bili stihovi istoimene pjesme na albumu", kazao je Miki Solus.

'Svi igraju kvizove i piju craft pive, nitko ne pije rakiju od šljive,

svi jednu hamburgere male i skupe i voze električne romobile'.

Deset godina na sceni

Glazbu i tekstove svih pjesama pisao je Miki Solus, a na pjesmi "Sodoma i Gomora" tekst potpisuju Riđi Riđ i Miki Solus.

Šansonijer, reper, jazzer iz Zagreba nedavno je proslavio 10 godina djelovanja na sceni, koncertom kojeg je nazvao "10 godina falšanja" obilježio je datum 15. listopada kada je prvi puta stao na pozornicu u sklopu talent natjecanja "Močvara traži zvijezdu".

Tom je prigodom za Gloria.hr otkrio i što planira napraviti za 20. obljetnicu svog falš pjevanja. "Otvoriti školu falšanja za mlade talente u kojoj ću ih naučiti sve tajne zanata", kazao je Miroslav Kocijan, u javnosti poznatiji kao Miki Solus.

Linker
19. travanj 2024 20:16