Milica Czerny Urban
Exit tim u Umagu

Jedan od najpoznatijih glazbenih festivala na svijetu stiže i u Hrvatsku

Nakon višegodišnjih poziva ljubitelja EXIT festivala u cijeloj regiji, te intenzivne suradnje s hrvatskim glazbenicima, umjetnicima i medijima od svog osnivanja na ovamo, EXIT tim idućeg ljeta dolazi u Istru!

Tim koji stoji iza čak četiri nagrade za najbolje europske festivale (EXIT i Sea Dance) pokreće novi Sea Star festival, u sklopu kojeg će nastupiti čak 70 izvođača na šest pozornica u turističkom kompleksu Stella Maris u Umagu 26. i 27. svibnja 2017. Već je poznat dio programa glavne pozornice 26. svibnja koji predvodi jedan od najpopularnijih svjetskih bendova, The Prodigy, u sklopu turneje na kojoj je prošle godine održao najbolji koncert u povijesti EXIT festivala!

Shots of the Prodigy on tour, Sydney Australia, March 2015
Promo

Iste noći nastupit će i miljenici ovdašnje publike, nesumnjiva regionalna senzacija Dubioza Kolektiv te domaćini Urban & 4. Ovo su tek prva imena glazbeno raznolikog programa, a nove najave stižu nakon blagdana. Novi festivalski biser Mediterana, predstavit će neka od najznačajnijih imena svjetske i regionalne glazbene scene na šest različitih pozornica, a pored dva glavna festivalska dana posjetitelje u turističkom kompleksu Stella Maris očekuje i veliki tulum zagrijavanja u četvrtak, 25. svibnja, kao i afterparty za one najizdržljivije u nedjelju, 27. svibnja, iduće godine! Prve ulaznice za Sea Star festival bit će u prodaji od utorka, 20. prosinca, točno u podne, po poklon cijeni od 199 kn što je ušteda od čak 60% u odnosu na punu cijenu! Poklon cijena vrijedit će samo 24 sata, tako da će već sutradan, od 21. prosinca, važiti nova, viša cijena, a ulaznice se mogu pronaći na blagajnama prodajnih mreža Ticketshop.hr i Entrio.hr.

Goran Lizdek

Novu fazu kontinuirane misije regionalnog povezivanja EXIT tim je započeo 2014. godine, kada je organizirao prvi Sea Dance festival u Budvi, a od 2015. godine i Revolution Festival u Temišvaru. Ta dva festivala su na samom početku postigla zapažene uspjehe, pa je tako Sea Dance već poslije prve godine proglašen za Najbolji europski festival u kategoriji do 40.000 ljudi dnevno, dok je Revolution festival ove godine nominiran u čak dvije kategorije na Europskim festivalskim nagradama. Prije njih, EXIT festival je proglašen za najbolji europski festival na 2007. te 2013. i to u glavnoj kategoriji festivalskih giganata. Najvažniji svjetski mediji redovito preporučaju EXIT kao nezaobilazan, a samo ove godine EXIT su proglasili jednim od najboljih eminentni medija poput CNN-a, The New York Timesa, The Guardiana, Voguea, Daily Maila, DJ Maga, Ministry of Sounda i mnogih drugih.

Linker
19. travanj 2024 13:54