BOGAT REPERTOAR

Kuda za vikend? Sve je više događanja, donosimo mini vodič: Buvljaci, koncerti i festivali garancija su dobre zabave

Mjere su popustile, događaji se održavaju, a na nama je samo da uživamo u ljetu kakvo smo priželjkivali! Evo što vas ovoga vikenda čeka u većim hrvatskim gradovima.

Toplinski val traje već neko vrijeme, a možda najtoplije dane ovoga ljeta ne smijete nikako protratiti! Donosimo popis događaja u svim većim gradovima. Gdje god se nalazili, čeka vas puno zanimljivog sadržaja - hrane, pića, slušanja i gledanja.

Čitajte i: Za kralj ljeta stiže nam glazbena poslastica! Zagreb postaje spektakularna pozornica na otvorenom

Osijek

  • Goran Bare i Majke

    Veliki Goran Bare i Majke nastupit će u nedjelju, 27. lipnja. Po mnogima najveći rock pjesnik ovih prostora, Bare i njegov prepoznatljivi glazbeni potpis osvojili su generacije fanova. Kroz više od tri desetljeća stvorene su najvažnije himne rock antologije, a Bare i Majke provest će publiku kroz prebogati katalog klasika sa svog repertoara.

    Pojedinačne cijene ulaznica su 80 kn u pretprodaji, 100 kn na dan koncerta.
image
Veliki Goran Bare i Majke nastupit će u nedjelju, 27. lipnja.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Moslavina

  • Festival MoslaVina

    Lagani pjenušci, savršeni za vruće ljetne noći, odležana vina, sljubljivanje škrleta i šarana! Sjajnom pričom za vinoljupce i gurmane otvara se ovogodišnji Festival MoslaVina, koji se 25. i 26. održava u kutinskom kraju.

    Zanimljivo, zabavno i jako fino - u Moslavini je ovog vikenda pripremljen bogat program. U petak, 25. lipnja, u Kleti Romić od 18 sati jedna za drugom ekskluzivne vinske radionice otkrit će urbanu stranu tradicionalnih moslavačkih vina i to samo za vinske profesionalce uz pozivnicu.

    U prekrasnoj Vinariji Trdenić u petak od 18 sati očekuje vas Škrlet Garden Dream. Pogled na vinograde i pejzaže u sutonu uz čašu vrhunskog vina uz „Urban jazz by Antonija&Lordan“ posebno je iskustvo. Istinski gurmani neće propustiti večeru od pet sljedova s jelima od šarana i vrhunskim škrletima vinarija Trdenić, Miklaužić, Florjanović, Lagena Winery i Seoskog turizma Kezele. Za ovaj vinski događaj potrebno je izdvojiti 200 kuna.

    Drugi dan bogatog festivala

    U subotu spoj aktivnog odmora i hedonizma. U finale dvodnevnog festivala uvodi nas Wine&Bike vinska biciklijada uz vođenu vožnju, okrjepu, ručak i, naravno, degustaciju vina, a potom u Taboo caffeu premijerno otvaranje pjenušca Noel 2018. by Vina Košutić uz revolucionarnu food truck ponudu Nekić Trucksa.

    Glavni program na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini kreće od 18 sati dodjelom diploma i plaketa i nagradama za najbolje ocijenjena vina 27. Izložbe vina Hrvatske i vina izvornih sorti. Nakon dodjele na trgu vas očekuje MoslaVina Tasting, vođena degustacija uz sommeliera Marija Meštrovića koji će u 20 sati voditi i degustaciju najbolje ocijenjenih škrleta u Galeriji Muzeja Moslavine.

    Volite li koktele od 19:30 možete kušati one od šampionskog škrleta Košutić s potpisom koktel majstora Denisa Vlahovca, a dugo očekivani Festival vina MoslaVina završava koncertom sastava Cambi koja na glavnom kutinskom trgu nastupa od 22 sata.

Čitajte i: Jarun ponovno postaje glazbena meka: Zagrebačko ‘more‘ vrvi atraktivnim koncertima i festivalima

image
U Moslavini je ovog vikenda pripremljen bogat program.
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Zagreb

  • Ljetna pozornica Tuškanac

    Kraj lipnja i prva polovica srpnja u amfiteatru smještenom u park šumi Tuškanac rezervirani su za izvrsne filmske naslove s gostujućih festivala.

    Ljetna pozornica Tuškanac, jedna od najljepših zagrebačkih pozornica na otvorenom, nastavlja s nizom gostujućih kulturnih događanja te programima s festivalske scene.

    U petak, 25. lipnja ceremonijom svečanog otvorenja kreće ovogodišnje izdanje FRKA-e – revije na kojoj se prikazuje presjek radova studenata Akademije dramskih umjetnosti. Bogat program kratkometražnih naslova moći će se pogledati cijeli vikend, a u nedjelju 27. lipnja slijedi zatvaranje uz dodjelu nagrada i projekcije nagrađenih filmova.

    Svi filmovi se prikazuju s titlovima na engleskom i hrvatskom jeziku.
  • Ljubav oko svijeta u režiji Davora i Anđele Rostuhar - Studentski centar

    Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, ovaj zapanjujući dokumentarac prikazuje nam 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja nas podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna, ali kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi.

    25.6. 20:00, nakon projekcije slijedi razgovor s autorima

    26.6., 16:00, 18:00, 20:00, nakon projekcije u 20 sati slijedi razgovor s autorima

    27.6., 16:00, 18:00, 20:00, nakon projekcije u 20 sati slijedi razgovor s autorima

    Cijena ulaznice je 38 kuna, a može se kupiti isključivo na ulaznice.hr i na njihovim prodajnim mjestima.

image
Ovaj zapanjujući dokumentarac prikazuje nam 33 različite priče o ljubavi i braku.
MARKO TODOROV/CROPIX
  • Bogaloo Buvljak 26.6.

    U subotu 26.06.2021. se Ful Kul Buvljak, jedan od najvećih i najboljih urbanih buvljaka u gradu Zagrebu, a i šire i okuplja mnoštvo zanimljivih izlagača i posjetitelja, nakon pola godine pauze vraća na plato zagrebačkog popularnog Boogaloo Cluba. Ful Kul Buvljak se za posjetitelje otvara u 10:00 sati i trajat će do 17:00 sati, a ulaz je besplatan.

    Ful Kul Buvljak nije samo običan buvljak jer pored bogate i raznovrsne ponude ima svoj stil i stav, a atmosferu takvu da neki ljudi dolaze samo na druženje, piće i glazbu koju vrti DJ Tomi Phanatasma na terasi kluba gdje možete uživati i družiti se uz 80‘s, new wave, dark...

    Pored klasičnog buvljaka koji se održava na velikom platou Boogaloo Cluba se u maloj dvorani održava gdje je mjesto za prodaju gramofonskih ploča, CD-ova i ostalih nosača zvuka i slike, postera, stripova, instrumenata, slika, knjiga te ostale glazbene i filmske memorabilije.

    Dođite na Ful Kul Buvljak koji je više od samog buvljaka - mjesto susreta starih, ali i novih lica veselih prodavačica i prodavača te prodajte, mijenjajte, kupujte i družite se s ekipom uz kavu, čaj, pivo,... u odličnoj opuštenoj atmosferi.

Čitajte i: Jubilarni deseti put na Splitskom festivalu: Klapa Rišpet predstavlja svoju ljubavnu baladu ‘Cukar‘

Šibenik

  • Nipplepeople i Jonathan

    Fantastičan dupli koncert s grupama Nipplepeople i Jonathan stiže u petak, 25. lipnja na šibensku tvrđavu sv. Mihovila. U smanjenom kapacitetu od 400 mjesta oba benda će, na jednoj od naših najljepših pozornica odsvirati pune koncerte.

    Grupa Jonathan u veljači je predstavila sjajan novi singl “Falling”, a početkom ožujka objavila i limitirano dvostruko vinilno izdanje „To Love / To Hold“ koje sadrži njihova prethodna dva albuma. Jedan od naših najjačih live bendova u 2021. ušao je glazbeno, vizualno i estetski resetiran najavljujući još mnogo nove glazbe.

    Maskirani pop dvojac Nipplepeople nastupom u Šibeniku prekinuti će koncertnu pauzu koja traje od rujna prošle godine kad su pred publikom svirali u garaži zagrebačkog MSU-a. Grupin posljednji singl, “Tajna”, idealno se složio s nizom hitova kao što su „Sutra“, Frka“, „Tebi“, „Balkan Express“, „Ne volim te“, „Broj“ i „Nikada“, koje sve krajem lipnja donose na tvrđavu sv. Mihovila.
  • PipsChips&Videoclips i J.R. Augusta

    Veliki dupli koncert grupe PipsChips&Videoclips i J.R. Augusta na pozornici tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku 26. lipnja bit će jedna od najuzbudljivijih koncertnih poslastica ovog ljeta na obali.

    Pipsi su proteklih tjedana bili aktivni s objavom singla “Ljubav 21”, obradom njihovog starog hita, ovaj put u suradnji s Edo Maajkom, te rasprodajom tri samoborska koncerta u svega nekoliko minuta.

    U Šibeniku će im se pridružiti naš višestruko nagrađivani kantautor J.R. August, čiji je vinil “Dangerous Waters” među najprodavanijima proteklu godinu i koji predstojeću dodjelu Porina dočekuje s dvije nominacije, za Najbolji video broj (“Dangerous Waters”) i Koncertni album (“Live At Hrvatski Glazbeni Zavod”). Oba izvođača na koncertu će odsvirati svoje pune setove.
image
U subotu 26.6. legendarni rock bendovi Psihomodo Pop i Let 3 sele se iz Rijeke u Pulu.
BORIS KOVACEV/CROPIX

Crikvenica

  • Mjesec plave ribe

    Mjesec lipanj je na Rivijeri Crikvenici već tradicionalno rezerviran za gastronomsku poslasticu. Dakle, još samo nekoliko dana možete uživati u devetom po redu Mjesecu plave ribe, posvećenom vladarici tradicionalne gastronomije ovoga kraja – plavoj ribi.

    Već devetu godinu zaredom vrijedni ugostitelji s područja čitave crikveničke rivijere pripremili su posebne jelovnike (menu od 3 slijeda) temeljene na jelima od plave ribe po promotivnoj cijeni od 100 kuna.

    Ovu feštu podjednako vole mještani i gosti, a glavna „zvijezda“ je naravno tuna, plava riba koja je prvenstveno iznimno ukusna. Osim toga, ona je i vrijedan izvor bjelančevina, vitamina, minerala i omega 3 kiselina.

Pula

  • Psihomodo Pop & Let 3

    U subotu 26.6. legendarni rock bendovi Psihomodo Pop i Let 3 sele se iz Rijeke u Pulu gdje će zasvirati u prostoru dvorišta kluba Rojc!

    Uživanje u poznatim hitovima je zagarantirano, a na vama je samo da okupite ekipu i dođete na dugoočekivane koncerte!
  • Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli

    Nakon velikog, rasprodanog koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture u svibnju, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli pripremaju koncert na pulskom Kaštelu u nedjelju 27. lipnja.

    Pjesme "Pelin i med", "Samo da ti si tu", "Nauči me", "Dobro je" te "Zrno i pijesak" singlovi su kojima su pokorili domaće top liste, a koje njihova publika uvijek s oduševljenjem dočekuje i na nastupima uživo.


Rovinj​

  • Projekcija filma "Benov povratak"

    Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga Savjet mladih Grada Rovinja donosi Vam edukativnu filmsku projekciju namijenjenu mladima. Film Benov povratak govori o iskušenjima i izazovima koje donosi odvikavanje te nas vodi kroz događaje koji su doveli do toga da mlada osoba naglo odraste.

    19-godišnji Ben Burns je privremeno pušten s odvikavanja kako bi proveo Božić s obitelji. Njegova majka Holly je sretna što ga vidi, no svjesna je da 24 sata mora provesti štiteći sina od povratka u stari svijet droge, koji će ga svakako pokušati namamiti.

    Ulaz je slobodan uz prethodno preuzimanje ulaznice na blagajni kina.
Linker
18. travanj 2024 19:25