PREDSTAVA ZA MALE I VELIKE

Ljepota je u različitosti: Na premijeru predstave ‘Mala Frida‘ povedite mališane i učite o toleranciji zajedno!

Cilj predstave o slavnoj meksičkoj slikarici, a čija je premijera 28. listopada u kazalištu Žar ptica, potaknuti je djecu od najranije dobi da prihvaćaju različitosti među svojim vršnjacima.

"Naša predstava ‘Mala Frida’ namijenjena je svim generacijama. Naime, želimo potaknuti sve dječake i djevojčice da od najranije dobi prihvaćaju različitosti među svojim vršnjacima. Tome se nikad ne smije rugati ili nekoga zbog toga izbjegavati, a toleranciji i prihvaćanju moramo ih naučiti mi odrasli", kaže Amanda Prenkaj (35), članica ansambla zagrebačkog kazališta Žar ptica, koja u novoj predstavi tumači lik slavne meksičke slikarice Fride Kahlo - ali kad je bila u dobi od sedam godina.

image
Amanda Prenkaj u predstavi tumači lik slavne meksičke slikarice Fride Kahlo.
PRESS

Učimo iz Fridinog djetinjstva

Jedna od najfascinantnijih umjetnica 20. stoljeća imala je, naime, dječju paralizu, a zbog tanje i kraće desne noge vršnjaci su je zvali ‘Frida Drvena noga’. Teško djetinjstvo bez prijatelja potaknulo je redateljicu Anicu Tomić i autoricu teksta Jelenu Kovačić za projekt koji upozorava na problem prisutan i danas - ismijavanje mališana koji su drukčiji.

image
Premijera predstave je 28. listopada u kazalištu Žar ptica.
MARE MILIN

Čitajte i: Knjiga, film, kazalište po izboru Nataše Janjić Medančić: Ako još niste, pogledajte ovu genijalnu seriju koja je mnoge osvojila

image
Teško djetinjstvo potaknulo je redateljicu Anicu Tomić i autoricu teksta Jelenu Kovačić za projekt koji upozorava na problem netolerancije.
PRESS

"Moja petogodišnja Zita bila je na nekoliko proba, uživa u mojim haljinama, raskošnim bojama na sceni, zvuku, pjevanju, svemu onom što je Frida Kahlo kasnije pretočila u svoje slike", kaže Amanda Prenkaj, uz koju u predstavi, čija je premijera 28. listopada, igraju i glumci Gorana Marin, Domagoj Ivanković, Petar Atanasoski, Marko Hergešić i Bogdan Ilić.

Više o predstavi

Ova predstava na scenu dovodi izmaštanu priču prepunu temperamenta, zvukova i boja koje nam je ostavila jedinstvena umjetnica. Sedmogodišnja Frida vodi nas u obiteljsku kuću Kahlo u meksičkom Casu Azulu gdje pokušava ojačati svoju bolesnu nogu zbog koje je njeni vršnjaci izbjegavaju. Dane provodi u društvu roditelja i životinjskih prijatelja, a njena jedina ljudska prijateljica izmišljena je djevojčica imena Brisa. Frida ipak mašta i o stvarnim prijateljicama i prijateljima, ali o onima koji joj se neće rugati zbog bolesti. Jednoga dana u njen život ulazi stvarni dječak Pablo koji će tek uz Fridu spoznati što znači biti prijatelj.

Linker
12. travanj 2024 23:55