Instagram/gik
IZ ŠPANJOLSKE

Ma kakav rosé, plavo vino je hit

Zaboravite na crno i bijelo ili rosé, od sada je hit plavo vino. Slatko vino iz Španjolske postalo je popularno zahvaljujući upečatljivoj boji za koju startup Gik tvrdi da je potpuno prirodna. Španjolska kompanija osmislila je vino električno plave boje u suradnji s Baskijskim sveučilištem. Napravljeno je od crnog i bijelog grožđa iz vinograda diljem Španjolske, a za upečatljivu boju zaslužni su antocijanin (pigment iz opne grožđa) i organski indigo.

Šest mladih poduzetnika zaslužno je za novitet na tržištu i za potpuno drugačiji pristup. Oni savjetuju da se vino konzumira ohlađeno na temperaturu koja vama odgovara, a plavu boju su odabrali jer simbolizira “pokret, inovaciju i beskonačnost” te smatraju da će time osvojiti mlade kojima nije važna vinarska tradicija i koji vole neobične i cijenom pristupačne proizvode. Vino je u Španjolskoj dostupno u njihovoj trgovini, a može se naručiti i putem web shopa po cijeni od oko 70 kuna po boci.

Iako okusom nije ništa novo – vrlo je slično desertnim vinima, ističe se neobičnom bojom, a preporučuje se da ga sljubite sa sushijem, nachosima s guacamole umakom, tzatzikijem, carbonara tjesteninom ili dimljenim lososom.

Mi bismo ga rado probali, a vi?

Linker
19. travanj 2024 23:57